Po jalovi uradni predstavitvi najnovejše šeste generacije BMW M3, je ALPINA B3 še z »normalnimi ledvičkami« veliko bolj privlačna izbira od bavarskega originala.

Oblikovalci iz ALPINE so znani po dveh prepoznavnih barvnih odtenkih: modri ter zeleni. Torej, kadar zagledamo ALPINO v drugačni barvi, stvari postanejo zanimive. Tako kot v tem konkretnem primeru: pojavila se je prav posebna limuzina ALPINA B3, ki je oblečena v Imola Red barvo, največji približek italijanski Rosso corsi.

To je verjetno eden tistih avtomobilov, ki jih boste čez nekje dvajset let videli na trgu označenega kot “redek zbirateljski predmet”. To pa predvsem zato, ker se bo verjetno izkazal za enega redkih, ki so ga delali v tej posebni barvi. Kompliment celotnemu izgledu vozila pa definitivno podajo temna platišča, ki so nekoliko drugačna od običajnih, katerih smo vajeni pri predhodnikih. Po mojem mnenju 20-kraki turbinski slog še vedno ostaja kralj ter češnja na vrhu torte pri vseh avtomobilih ALPINA.

B3 Biturbo je hitrejši od pete generacije M3, zahvaljujoč prenovljenemu motorju S58 pod pokrovom motorja ter štirikolesnega pogona. Za novo predstavljeno limuzino M3 pa zaostaja le osemnajst »konjev«, kar pomeni da razvije 462 »konjskih moči« in 700 Nm končnega navora. Neuradno naj bi do sto pridrvel v 3,8 sekunde kar pomeni, da je pri pospeševanju hitrejši tudi od najnovejše bavarske zastavonoše BMW M3!


Neglede na moč pogonskega sklopa ter vozne dinamike je B3 Biturbo prava lepotica proti »spaki« izpod rok dizajnerskega oddelka BMW. Mislim da so pri ALPINI izbrali pravo pot ter ustvarili pravega M3 »killerja«.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code