Alpina je znana po tem, da izdeluje luksuzne a neverjetno hitre avtomobile, ki pa vsaj navzven ne kažejo vse svoje zmogljivosti. Z novo G31 Alpina B5 Touring, jim je zopet uspelo, saj poleg elegance, avtomobil ponuja tudi neverjetnih 608 konjskih moči in 325 kilometrov na uro končne hitrosti.

Nova generacija BMW Alpine B5 Biturbo Touring sledi načelu znamke in ostaja vizualno zadržana v smislu njene impresivne zmogljivosti. Navzven, razen štirih izpušnih cevi, ni nobenega pokazatelja kakšna pošast se skriva pod motornim pokrovom, saj je videz precej podoben običajni BMW seriji 5 Touring, nepoznavalcu pa tudi nihče ne bi zameril, če bi ga ob prvem pogledu zamenjal zanj. O kakšni pošasti govorimo? Ravno tako kot limuzino, BMW Alpina B5 Touring poganja V8-Biturbo motor s prostornino 4,4 litra, ki proizvaja kar 608 konjskih moči. To moč proizvaja med 5.750 in 6.250 vrtljaji na minuto, največji navor pa znaša ravno tako neverjetnih 800 Newton metrov, ki pa je na voljo med 3000 in 5000 vrtljaji na minuto. Tudi številke kažejo, da te kombinacije ni mogoče ujeti nepripravljene, ne glede na hitrost.

Karavanska različica je sicer okoli 100 kilogramov težja od limuzinske, kar pa očitno ne moti zmogljivostnih podatkov. Skupaj s štirikolesnim pogonom, B5 Biturbo do stotice prispe po vsega 3,6 sekundah, končna hitrost pa znaša kar 325 kilometrov na uro, kar pomeni, da je Alpina B5 Biturbo najhitrejši karavan na svetu. Limuzinska različica je sicer še hitrejša, a tisto desetinko sekunde in 5 kilometrov na uro lahko bržkone zanemarimo.

BMWBLOG-Alpina-B5-Biturbo-Touring (7)

S ceno 115.300 evrov je Touring za 3.300 evrov dražji od limuzinske različice, je pa res, da je do 1.700 litrov prostora za prtljago še bolj vsestranskih. Osnovna cena vključuje LED žaromete, 20-palčna platišča Alpina Classic, prilagodljivo podvozje s krmiljenjem zadnje osi in posebno nastavitvijo za Alpino ter navigacijski paket ConnectedDrive. Poleg tega je Alpina objavila tudi nov videoposnetek kjer si lahko poleg zgornje fotogalerije, Alpino B5 Biturbo ogledamo tudi v gibanju. Težko bi našli še kakšen avtomobil, ki bi tako dobro združeval luksuz in zmogljivost, skupaj s prikrito eleganco. 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code