Medtem ko BMW pripravlja prenovo za svojo serijo 5, se enake naloge loteva tudi Alpina.

Prvič so med testiranji ujeli prenovljeno 2020 Alpino B5 Biturbo Touring, ki velja kot nekakšno neuradno karavansko različico modela BMW M5, saj le te BMW ne želi narediti. Prototip nosi kamuflažo spredaj in zadaj, kar nakazuje na to, kje bo model deležen največjih spremembe. Prenovljena Alpina B5 Biturbo bo imela enake ožje prednje žaromete kot 2020 BMW serije 5, nove zadnje LED luči in nekoliko večje prednje ledvičke.

Alpinini produkti so bili vedno znani po nekoliko zadržanemu videzu a izgleda, da bo model B5 Biturbo po prenovi nekoliko bolj drznen, kot smo od znamke navajeni. Opazimo lahko nekoliko agresivnejši prednji odbijač z odprtinami za zajem zraka in prednji podaljšek odbijača z značilnim napisom Alpina, ki je tokrat skrit pod kamuflažo. Ostajajo tudi tipične štiri izpušne cevi in seveda že legendarna Alpina platišča, ki lepo zaključijo videz vsakega njihovega modela.

Pri pogonskemu sklopu ne pričakujemo velikih sprememb, kar pomeni enak 4.4 litrski V8 motor, ki s pomočjo dveh turbin pridela kar 608 konjskih moči ter 800 Nm navora. To je celo 50 Nm več kot v modelu BMW M5 Competition, ves ta navor pa je na voljo med 2.000 in 5.000 obrati na minuto. Rezultat tega je 3,7 sekundni pospešek do stotice in 322 kilometrov na uro končne hitrosti, s čimer si je model Alpina B5 Biturbo Touring prislužil sloves najhitrejšega karavana na svetu, ki ga bo prenovljena različica zagotovo obdržala.

Fotograf: carscoops

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code