Nemški izdelovalec vozil Alpina razkrije nov posnetek njihovega B6 BiTurbo Gran Coupéja. Alpina B6 je osnovana na BMW seriji 6 GC in je bila predstavljena nekaj mesecev nazaj. Zmogljivost in motor sta prevzeta od ostalih B6 modelov, kar pomeni, da ima dvojni turbo V8, ki je povezan z 8-stopenjskim avtomatskih menjalnikom. Slednji proizvede 540 konjskih moči […]

Nemški izdelovalec vozil Alpina razkrije nov posnetek njihovega B6 BiTurbo Gran Coupéja. Alpina B6 je osnovana na BMW seriji 6 GC in je bila predstavljena nekaj mesecev nazaj. Zmogljivost in motor sta prevzeta od ostalih B6 modelov, kar pomeni, da ima dvojni turbo V8, ki je povezan z 8-stopenjskim avtomatskih menjalnikom. Slednji proizvede 540 konjskih moči in 730 Nm navora. Do stotice potrebuje sam 3,9 sekunde, najvišja hitrost pa je 318 km/h.

B

Alpina za B6 Biturbo Gran Coupe ponuja pogon na zadnjo os ali pa štirikolesni pogon. Premišljeno izdelana alternativa BMW M6 ima agresivno oblikovanje in luksuzni izgled ter občutek. Z občutkom narejeni detajli notranjosti navdajajo z individualnostjo, poudarek pa je na udobju.

B

Tako, kot vse BMW Alpine, je tudi osnova za B6 Gran Coupe narejena v tovarni, kjer izdelujejo BMW serijo 6 (Dingolfing) in je kasneje ročno dokončana v Alpininem obratu v Buchloe, Nemčiji. Tam vozilu dodajo pogonski sklop in opremo notranjosti. Če naročite njihovo predelavo, računajte na približno 2 tedna trajajoč proces.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code