Spodnja uradna galerija ALPINA Automobiles prikazuje eleganten, a športen štirivratni gran coupe v ALPINA Green barvi. Toda ni samo barva tista, ki nam takoj razkrije, da gre za model ALPINA.

ALPINA B8 Gran Coupe je avtomobil z običajnimi oblikovalskimi elementi ALPINA in opcijsko streho M iz ogljikovih vlaken. V tem luksuznem štirivratnem kupeju so prisotni številni drugi oblikovalski elementi ALPINA, kot so spremenjeni deli maske spredaj in odbijača zadaj, izpušni sistem s štirimi izpušnimi konicami in 21-palčna kovana kolesa v značilni klasični zasnovi z dvajsetimi kraki.

V notranjosti je kabina pokrita z oblogami iz bogatega usnja, volan pa je ovit v značilno usnje znamke ALPINA LAVALINA. Elegantni detajli ALPINA, kot so osvetljeni pragovi ALPINA ali krmilnik iDrive v kristalnem steklu z laserskim logotipom ALPINA, pa tudi standardna notranja obloga ALPINA v sijaju iz orehovega antracita, dajejo ekskluzivne poudarke v že tako izjemni notranjosti.

Ekskluzivna barva ALPINA Blue metallic in ALPINA Green metallic predstavljata značilnost, rezervirano izključno za avtomobile BMW ALPINA. Zato je le primerno, da so osupljive barve na voljo v vseh avtomobilih ALPINA. In zadnji B8 Gran Coupe ni nikakršna izjema.

Očitno je, da ALPINA B8 Gran Coupe pred predelavo začne življenje kot BMW M850i ​​Gran Coupe, a potem, ko ekipa pri ALPINA konča z njim, postane B8 resnično vrhunski stroj. Za začetek BMW v karoserijo vstavi 4,4-litrski V8 motor z dvojnim turbopolnilnikom, katerega pri ALPINA kasneje preoblečejo in opremijo s tono novega kompleta. Običajna obdelava motorja ALPINA vključuje zamenjavo batov, vmesnega hladilnika, sesalnega in izpušnega kolektorja, namestitev večjih turbopolnilnikov z dvojnim pomikom in prilagoditev ECU enote po meri.

Vse skupaj združuje 622 »konjskih moči« in 800 njutonmetrov navora. Čeprav to ni drastičen napredek v primerjavi z že razposajenim motorjem v M850i ​​(530 »konjev« in 750 njutonmetrov navora) na papirju, se motorja na cesti občutno razlikujeta, sklepajoč po ALPINA B7 in XB7. Različica ALPINA je bolj gladka, bolj odzivna, ponudi večji kontrast med umirjeno ter športno vožnjo in celo bolje zveni. Slednji je ojačan z izpušnim sistemom iz nerjavečega jekla, specifičnim za ALPINA, ki je zasnovan za izboljšanje zvoka velikega ter prodornega V8 motorja.

Od 120.000 EUR je ALPINA B8 Gran Coupe dejansko cenejša od BMW M8 Gran Coupe Competition, a je prva seveda namenjena drugačni demografiji kupcev.

Vir: ALPINA Automobiles

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code