BMW ALPINA D3 Bi-Turbo je prejela nagrado "Hattrick" katero so izvolili bralci prestižne nemške revije Sport Auto.

Bralci nemške prestižne revije Sport Auto so glasovali in za najboljšega športnega dizla že tretjič zapovrstjo izglasovali BMW ALPINO D3 Bi-Turbo, ki je nagrado osvojila v kategoriji “Serijski dizli” in tako ohranila laskav naslov iz leta 2014.

Bencinski sorodnik BMW ALPINA B3 Bi-Turbo se je prav tako potegoval na glasovanju v kategoriji “Serijske limuzine/karavani do 100.000 €” in osvojil tretje mesto.

BMW ALPINA D3 BITURBO LCI

Nagradni izbor bralcev pri reviji Sport Auto je bil nagrajen s strani Motorpresse Stuttgart, s tem pa si je pridobil pomembnost na trgu in se sedaj tudi konkretno uporablja v avtomobilski industriji. V nagradnem izboru bralcev je namreč letos sodelovalo kar 17.000 bralcev, ki so s skupnim glasovanjem določili najbolj športne serijske in predelane avtomobile.

Na fotografiji lahko vidimo Kristiana Sena, enega vodilnih pri razvoju pogonskih sklopov pri ALPINI, ki je prejel nagrado za “Najbolj športen dizelski avtomobil”. Na fotografiji so od leve proti desni: Kristian Sen (ALPINA); Franciscus van Meel (BMW M); Dirk Häcker (BMW M); Dr. Michael Ising (BMW).

ALPINA_sport_auto_award



BMW ALPINA D3 Bi-Turbo se lahko pohvali s šestvaljnim vrstnim, 3,0-litrskim dizelskim agregatom. Po Alpininem posegu motor zmore 350 konjskih moči in kar 700 Nm navora, kar mu omogoči osupljive pospeške; 0-100 km/h v le 4,6 sekunde, doseže pa tudi najvišjo hitrost 276 km/h. Še večje presenečenje je poraba, ki je glede na moč vozila zelo skromna. V mestu slednja znaša 6,0 l/100 km, izven mesta 4,9 l/100 km, kombinirana pa 5,3 l/100 km. Pri tem izpusti v ozračje 139 g/km CO2.

BMW ALPINA B3 Bi-Turbo pa je še nekoliko bolj “navita” serija 3. Vrstni šestvaljni 3,0-litrski bencinski motor namreč razvije presenetljivih 410 konjskih moči ter 600 Nm navora in se s tem nevarno približa pravemu BMW M; M3. Tudi pospešek do stotice je osupljiv, saj znaša le 4,3 sekunde, doseže pa kar 303 km/h. Poraba je za bencinski motor s takšno močjo skromna, saj v mestu znaša 10,2 l/100 km, izven mesta 6,1 l/100 km, kombinirana pa 7,6 l/100 km. Pri tem izpusti v ozračje 177 g/km CO2.



Trdo delo ALPINE se očitno obrestuje. Ob velikem dosežku jim iskreno čestitamo!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code