Pretekli teden je Alpina predstavila najnovejši pridobitvi v svoji paleti vozil. Po letošnjem Faceliftu serije 3 in M3 je tudi Alpina ustvaril svojo različico posodobljenega bavarca. 350 konjev in 700 Nm navora se sliši kar dobro za dizelsko različico, kajne?

Nemški proizvajalec predstalja Facelift različice trojk v obliki Alpine D3 Bi-Turbo. BMW ALPINA postavlja povsem nove standarde zmogljivosti v segmentu športnih in luksuznih vozil, ki jih poganja dizelsko gorivo. 3.0-litrski šestvaljni motor z Bi-Turbo prisilnim polnjenjem namreč proizvede 257 kW in 700 Nm navora.

alpina-d3-bi-turbo (5)

[sam id=”14″ codes=”true”]

Sprednji del se ponosno razkazuje z novim odbijačem in kromiranimi ledvičkami, ki poudarjajo dinamičen videz in ekskluziven dizajn. Novi LED žarometi so zelo učinkoviti in zagotavljajo še boljšo osvetlitev ceste, njihova zasnova pa poudarja športno, agresivno držo D3 Bi-Turbo. Štirje izpuhi so elegantno integrirani v zadnji difuzor, nad katerim so jasno razvidne tudi nove zadnje LED luči.

Visoko kakovostni materiali in novi površinski elementi so glavne spremembe notranjosti. Standardna oprema sedaj vključuje Tempomat, Nadzor razdalje pri parkiranju in Odlagalni paket za dodatno varnost in udobje.

BMW ALPINA D3 BITURBO LCI

Limuzina do stotice pospeši v samo 4,6 sekunde in doseže najvišjo hitrost 276 km/h. To v kombinaciji kombinirane porabe goriva s samo 5,3 l/100 km predstavlja najboljše obeh svetov: visoko zmogljivost in nizko porabo. Tudi karavanska različica ima podobne specifikacje: 4,6 sekunde do 100 km/h z najvišjo hitrostjo 274 km/h.

d3-biturbo

Obe modelni različici bosta na voljo letošnjo jesen.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code