Pretekli vikend je manjše bavarsko mesto Buchloe obarvala kombinacija modro belih znakov in 20-krakih platišč. Vsak poznavalec ve, da je govora o predelovalcu/izdelovalcu BMW-jevih modelov ALPINA.

Alpina je leta 1965 začela svojo proizvodnjo predelave BMW vozil z osmimi zaposlenimi, leta 1983 pa je postala izdelovalec ekskluzivnih vozil ALPINA. Letos praznuje petdeseto obletnico obstoja in danes skupaj šteje že kar 220 zaposlenih. Omembe vredno je tudi dejstvo, da je Alpina eden večjih distributerjev (če ne celo največji) najboljših vin za Evropo. Pretekli petek so organizirali srečanje za poslovne partnerje podjetja, kjer so jim pripravili vrhunsko predstavitev in pogostitev ob dobrem vinu. Na odru je ustanovitelj Burkard skupaj z nekdanjimi dirkači zabaval goste z anekdotami iz preteklih dni.

ALPINA - 50 obletnica (8)

Vsak izmed povabljenih je prejel tudi plaketo in imel izjemno priložnost, da se je lahko podpisal na vozilo BMW ALPINA B3 T3, narejeno na šasiji BMW e92 335i.

ALPINA - 50 obletnica (2)

[sam id=”14″ codes=”true”]

Sobota je bila rezervirana za povabljene lastnike vozil Alpina, ki so imeli v okviru prireditve možnost, da si ogledajo celotni Alpinin kompleks skupaj z delavnico za šivanje usnja in tekstila ter vse ostale oddelke do atraktivnega motorsport oddelka. Zunaj in znotraj objektov so bili razstavljeni tudi stari modeli Alpine, od prvih z nadgradnjo 1800ti pa do najnovejših. Pod bleščečimi sončnimi žarki pa sta poglede lovila tudi jubilejna modela B5 biturbo 50 in B6 biturbo 50, izdelana na šasiji trenutne BMW serije 5 in 6 s 600 konjskimi močmi in 800 Nm navora. Oba se prodajata v omejeni jubilejni seriji 50 kosov.

 

ALPINA - 50 obletnica (4)

Nedelja je bila namenjena širši javnosti. Vsak obiskovalec si je lahko ogledal razstavni prostor in potek različnih proizvodnih procesov. Med osebnimi vozili obiskovalcev je bilo moč zaslediti kar nekaj starejših BMW vozil z Alpina nadgradnjo, pri katerih je težko natančno določiti kaj se šteje za Alpino in kaj ne, saj ni zabeleženih nadgradenj.

ALPINA - 50 obletnica (1)

V spodnjem videu si lahko ogledate skupno vožnjo lastnikov izpred hotela do prireditvenega prostora:

Video v čast Alpinem 50. jubileju:

Posebna zahvala gre: Geir Ove Lilleeng(KOED AS-Alpina distributer za Norveško), Dominik Ziri in Bernhard Kroenung.

[sam id=”13″ codes=”true”]

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code