Tudi ALPINA zaostruje svojo igro: močan 4.4-litrski V8 Bi-Turbo je dodatno razvit, kar pomeni da sedaj proizvede 600 konjskih moči in 800 Nm navora! Ni slabo, kajne?

V začetku leta smo bili deležni razkritja posebne izdaje Alpininega B5 Bi-Turbo EDITION 50, izdelanega ob petdesetletnici podjetja. Očitno je bil sedaj čas še za dodatno izboljšanje zmogljivosti. S šesto konjskimi močmi B5 do stotice potrebuje le 4,2-sekunde, najvišjo hitrost pa ima omejeno na 328 km/h. Alpina poskrbi tudi za športno vzmetenja z “Adaptive Drive”, sestavljenega iz elektronsko prilagodljivega podvozja in stabilizacije zdrsa – posledično bolj dinamičnega krmiljenja in izboljšanega oprijema cestišča.

alpina-b5-bi-turbo (6)

Standardna oprema je obogatena z dodatnim polno oblazinjenim Merino usnjem, usnjeno armaturno ploščo in Alpininimi Piano črnimi elegantnimi podrobnostmi. Podjetje poleg vseh sprememb za stranke, ki želijo poudarjen zvok V8 motorja ponuja še Akrapovičev izpušni sistem iz titana, slednji pa je od standardnega sistema tudi 17 kilogramov lažji.

alpina-b5-bi-turbo (5)

Alpina B5 Bi-Turbo limuzina je v Nemčiji na voljo od 108.600,00 €, Touring pa od 111.900,00 €.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code