BMW je s svojim zadnjim modelom BMW M2 Competition odlično izpopolnil že tako vrhunski M2. A to še ni konec zelo zanimive družine M2...

Anonimen vir blizu znamki BMW je namreč razkril, da BMW še ni opustil načrtov za izdelavo modela M2 CS. M2 CS naj bi prišel na trg prihodnje leto, na voljo pa naj bi bil le za ameriški trg ter v izredno omejenih količinah. Proizvajalec pa naj bi bil sicer še neodločen, saj je avtomobil nelogičen iz prodajnega zornega kota. M2 CS bi seveda kot prvo izgubil še nekaj 10 kilogramov ter ponudil še nekoliko več moči kot jih premore M2 Competition (410 KM in 550 Nm) iz 3,0-litrskega vrstnega šestvaljnika.

M2 Competition je sicer izredno hiter avtomobil, saj do stotice potrebuje le 4,2 sekunde, najvišja hitrost pa je omejena na 250 km/h oz. na 280 km/h z M Driver paketom.

Proizvodnja pa naj se z M2 CS še ne bi končala, saj se za leto 2020 napoveduje tudi verzija CSL. Za razliko od izvedenke CS bo CSL na voljo za ves svet, naprodaj pa bo točno eno leto. Očitno bo nov pristop znamke za M vozila po takšnem kopitu; sprva običajen BMW M model, sledila pa bosta še CS in CSL. A za potrditev takšnega načrta bo potrebno počakati na uradno izjavo bavarske znamke.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code