Nürburgring (NEM), 18.6.2014; BMW Motorsport bodo nastopili s specialno izdelanim avtomobilom na tekmi "Nürburgring 24 Hours". Oblikovalska ekipa je BMW M235i dodala primerno štartno številko 235 in izredno izstopajoč izgled, ki spominja na znane Art Cars iz preteklih let, ko so tekmovali v Eifel Mountains.

Med tistimi, ki bodo imeli čast sedeti za volanom, sta tudi dva avtomobilistična novinarja: Marcus Schurig (NEM) in Jethro Bovingdon (UK). V teku maratonskega podviga ju bosta podpirala BMW Motorsport Junior Alexander Mies (NEM) in nekdanji MotoGP voznik Alex Hofmann (NEM). Hoffman bo na stezi v vlogi strokovnjaka za TV postajo Sport1, ki bo predvala 24-urno tekmo v živo in bo zagotovila spektakularne slike Nordschleife iz on-board kamere. Sport1 bo prikazoval tudi redne posnetke iz kabine BMW M235i Racing.


“Počaščen sem, da bom videl ta model na 24-urni dirki, seveda ne pozabimo tudi na ostale BMW M235i zasebnih ekip,” je povedal direktor BMW Motorsport, Jens Marwuardt. “Barve na tem posebnem avtomobilu so fantastične. Pohvaliti moram vse v oblikovalski ekipi, saj so uspešno opravili svoje delo. Prepričan sem, da ga bodo oboževalci toplo sprejeli.”

M235i Racing se je udeležil kvalifikacijske dirke za Nürburgring 24 Hours že aprila, ki mu je zagotovila štartno mesto št.17.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code