Audi bo porabil 24 milijard evrov za razvoj tehnologije in širitev proizvodnje, kar bo pomenilo povečanje njegovega petletnega investicijskega načrta za 2 milijardi. Z njimi nameravajo lovili BMW in prvo mesto v prodaji luksuznih vozil.

Podjetje 16,8 milijard, oziroma 70 odstotkov denarja namenja novim modelom, kot je naprimer prihajajoči Q1 SUV. Audi pričakuje, da bo letos prodal rekordno vsoto vozil, kar znaša več kot 1,7 milijona avtomobilov. “Imamo načrte velikih naložb v inovativna področja električne mobilnosti, povezljivosti in lahke konstrukcije,” je dejal predsednik uprave Rupert Stadler.

Audi namerava povečati svojo zasedbo trenutnih 50-tih, na 60 modelov oziroma različic do leta 2020. Trenutno je druga najboljša blagovna znamka v svetovni prodaji luksuznih avtomobilov in želi do konca desetletja pri dobavah preseči BMW. Tekmovanje pa se je zaostrilo ravno letos. BMW je prodal več vozil kot Audi, vendar se razlika postopoma manjša na samo 42.600 avtomobilov v prvih 11 mesecih leta 2014, v primerjavi s 54.600 leto prej. Proračun Audi je del investicijskega programa 85,6 miljardne investicije Volkswagna, ki želi prehiteti Toyota Motor Corp. Audi načrtuje, da bodo v petletnem obdobju letno porabili 4,8 milijarde evrov.

Audi03-1

 

Dejstvo je, da ima slednji že večjo prodajo od bavarcev na Kitajskem ter v Evropi, in sedaj cilja tudi na ZDA, podjetje pa načrtuje tudi električni “crossover” v letu 2017, s katerim bo poskušal nekoliko izpodbiti uspešno prodajo Tesle. BMW seveda ne stoji križem rok in se bori za obranitev naslova najboljšega pred Audijem in Mercedes-Benzom. Ustvarjanje avtomobilov, kot je naprimer BMW X4 in i8 plug-in hibridni superšportnik je le en način, kako ohranjati vodilno mesto.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code