Vsi se zavedamo, da je trenutna generacija BMW X3 že nekoliko stara in nujno potreba zamenjave, ki jo bomo dočakali še letos. A mi nismo edini, ki vemo to, saj se je iz tega pozabaval tudi Audi v reklami za svoj novi Q5.

Če smo iskreni ni prvič, da je Audi posnel reklamo s katero se posmehuje bavarskemu BMW. Tokrat povsem nov Audi Q5 v reklamnem videoposnetku napada BMW X3. Oglas sprva prikazuje belega BMW X3, ki stoji pred semaforjem in se ne ukvarja z drugimi. Nato poleg njega ustavi povsem nov Audi Q5 in povsem zakrije X3 v ozadju.

Glas v posnetku nato reče, da je sprednja maska novega Q5 zelo privlačna, vendar boste novega Q5 največ časa videli od zadaj. Audi Q5 zatem hitro spelje in za seboj pusti BMW X3. Na zaslonu se nato izpiše podatek, da je Audi Q5 hitrejši od BMW X3 v pospeševanju iz mesto do 100 km/h. Audi trdi, da njihov Audi Q5 do stotice potrebuje 6,3 sekunde, zasluga za to pa gre 2,0-litrskemu turbo štirivaljnemu motorju, ki razvije 252 konjskih moči in 370 Nm navora.

bmw-x3-audi-q5-commercial

BMW X3 xDrive28i za razliko od slednjega iz 2,0-litrskega turbo štirivaljnega motorja razvije 245 konjskih moči (7 KM manj) in 350 Nm navora (20 Nm manj), do stotice pa potrebuje 6,5 sekunde (0,2 sekunde več). Tehnično gledano je tako Audi Q5 res hitrejši.

Če želimo biti pri celotni zadevi pošteni je potrebno priznati, da je BMW X3 že res star model, sploh v primerjavi s povsem novim Q5, zato je nekako pričakovano, da je Q5 boljši. Ta generacije X3 je prišla na trg že leta 2011, od takrat pa se je svet avtomobilizma premaknil daleč naprej. Tudi izgled Audija Q5 je zato v tem primeru lepši, prevlada pa je tudi v sodobni potniški kabini. Nekoliko bo še potrebno počakati, da vidimo kakšen bo odgovor bavarskega BMW, ko bo na trg poslal novega X3.

Oglejte si spodnja posnetka, s katerim Audi napada BMW.

https://www.youtube.com/watch?list=PLhPLTEHxfY0GaJFMk8xxz-swJS28eTIsq&v=hrcovWgBCh4

https://www.youtube.com/watch?list=PLhPLTEHxfY0GaJFMk8xxz-swJS28eTIsq&v=_8lFu1aQfQU

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code