BMW Abu Dhabi Motors ima za nas spet nekaj posebnega, s tem pa ne mislimo nujno lepega.

Če bi pogledali na seznam opreme bi videli, da je ta 2020 BMW M5 Competition opremljen s praktično vso možno opremo, vključno z nekaterimi individualnimi dodatki. S tem mislimo tudi na izjemno drage karbonsko keramične zavore, M Drivers paket, ki dvigne elektronsko blokado na 305 kilometrov na uro, ter celo Bower&Wilkins Diamond zvočniški sistem in t.i. paket zabavne vsebine za zadnje potnike. Že samo ti štirje kosi opreme pri nas stanejo več kot kakšen nov avtomobil srednjega razreda, a pri tem se tukaj šele začne.

Prva stvar, ki jo opazimo je seveda Austin Yellow barva, ki je ‘zaslovela’ na prenekaterih primerkih BMW M4 in M3, pri BMW M5 pa predstavlja del BMW Individual kataloga in po našem mnenju tej nemški limuzini prav lepo pristoji. Še posebej dobro se ujame z rumenimi čeljustmi keramičnih zavor, ter dvobarvnimi 20 palčnimi platišči. Večjo delitev mnenj pa pričakujemo v notranjosti.

Tukaj namreč najdemo obilico BMW Individual Merino usnja v barvi Caramel, ki v kombinaciji s črnim usnjem na vrhu armature, ter lesenimi lakiranimi dodatki drugje po kabini ponija zanimivo barvno kombinacijo. Nam kombinacija karamelne notranjosti in Austin Yellow zunanje barve ni ravno najbolj všeč, a zagotovo se najde kdo, ki bo naravnost navdušen. Še vedno pa nihče ne oporeka zmogljivostim. 4.4 litrski osemvaljnik namreč poskrbi za 625 konjskih moči in 750 Nm navora ter pospeške, ki osramotijo marsikaterega superšportnika prejšnjega desetletja.

Fotograf: BMW Abu Dhabi Motors

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code