Avto Aktiv je včeraj ob 19. uri v svojem največjem salonu v Kranju javnosti slavnostno predstavil najnovejšo pridobitev v BMW ponudbi vozil - novo serijo 5 z oznako G30. Poleg razkritja smo uživali tudi v kulinaričnih dobrotah, pijači ter se sprostili ob dobri glasbi.

Predstavitev se je začela ob 19. uri, ko je Seni Čatič prijazno pozdravil vse goste, na oder pa je poleg njega stopil tudi direktor Avto Aktiva Matjaž Poropat. Za bolj radovedno vzdušje prisotnih je bila nova serija 5 ves čas prekrita s prižganimi žarometi. Zaupal nam je prodajne cilje nove serije 5, ki so zelo obetavni in dodal še to, da gre za najbolj dovršeno serijo 5 vseh časov.

BMWBLOG - BMW Avto Aktiv Kranj - Predstavitev serija 5 - G30 (10)

Seni nas je nato spoznal z vsemi ključnimi novostmi, med njimi najdemo aktivno aerodinamiko z loputami, ki se odpirajo in zapirajo ter tako nadzorujejo pritok zraka do motorja, izpopolnjene so tudi kamere za prikaz iz ptičje perspektive, tokrat s sistemom 3D prostorskega prikaza. V novi sedmi generaciji bo tudi možnost pametnega ključa z zaslonom na dotik kot smo ga že videli pri seriji sedem, ta pa bo omogočal tudi oddaljeno parkiranje vozila. Parkiranje tako s pametnim ključem pomaga takrat ko je dostop v vozilo omejeno, recimo zaradi preblizu parkiranih avtomobilov, lastnikom pa je na voljo tudi samodejno parkiranje.

Kmalu po navdušenih obrazih po spoznanju vseh novosti pa je sledilo razkritje, ki so ga privrženci znamke BMW kar nekaj časa pričakovali. Primerek 530d xDrive na slavnostem dogodku je bil opremljen z paketom opreme M sport, ki vključuje 20-palčna platišča ter odet v Sophisto Grey Brilliant Effect barvo. Vgrajen je imel 3,0-litrski TwinPower Turbo vrstni šestvaljni dizelski agregat, ki razvije 265 konjskih moči in kar 620 njutnmetrov navora. V praksi je to dovolj za pospešek do stotice v 5,4 sekunde, pri tem pa mu pomaga tudi napreden štirikolesni pogon xDrive in nizka teža, vsega le 1770 kilogramov.


Avto Aktiv nas je poleg predstavitve nove serije 5 presenetil tudi z edinstveno kulinarično izkušnjo, kjer smo lahko poskuili jedi gostilne Sonja. Presenetili so tudi pri okrasitvi celotnega dogajalnega prostora, osebje pa se je potrudilo pri svetovanju bodočim kupcem nove serije 5. Nova serija 5 je že na voljo za nakup in ogled, o njeni dovršenosti pa se lahko prepričate v BMW salonu Avto Aktiv Kranj. Vabljeni!

Fotograf: Jan Gregorin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code