Zimski čas se počasi izteka in deležni bomo vse bolj s soncem obarvanih dni. Zimski čas pa je naporen tudi za vaše vozilo, ki se mora spopadati z nizkimi temperaturami in velikimi količinami peska ter soli na cestah. Zakaj mu ne bi po teh napornih zimskih dneh privoščili razvajanja s primernimi produkti?

Če ste lastnik vozila MINI, imate srečo, saj je MINI posebej za svoja vozila pripravil bogato paleto čistil in drugih pripomočkov za res kvalitetno oskrbo vašega vozila. Da bi bolje občutili produkte, nam je Avto Aktiv v uporabo posodil svoje vozilo MINI Cooper Cabrio S ter z njim nekaj primernih čistil in pripomočkov.

MINI že v osnovi nudi paket pripomočkov za zimsko nego, ki služi že v času nizkih temperatur. Takšen komplet se nahaja v priročni torbici, v kateri najdemo naslednje pripomočke:

  • čistilo za vetrobransko steklo s sredstvom proti zmrzovanju (500 ml),
  • sprej za odmrzovanje stekel (500 ml),
  • krpica za odroševanje stekel,
  • strgalo za led,
  • impregnacijsko sredstvo za oblazinjenje.

BMWBLOG - BMW Avto Aktiv - MINI Cooper S cabrio - zunanjost (3)

Čistilo za vetrobransko steklo s sredstvom proti zmrzovanju je izredno uporaben MINI produkt, ki pride prav ravno v zimskem času, saj preprečuje, da bi šobe za pranje stekla in vetrobransko steklo zmrznilo. Gre za visokokakovosten izdelek, ki odstrani sneg in sol v le nekaj trenutkih, zagotavlja pa kristalno čist pogled skozi sprednje in zadnje steklo. Sredstvo proti zmrzovanju v osnovi učinkuje vse do -63°C.

Sprej za odmrzovanje stekel takoj odstrani led iz zmrznjenih predelov avtomobila, namenjen pa je predvsem odmrzovanju stekel. Poleg odmrzovanja tudi preprečuje ponovno zamrzovanje istega predela.

BMWBLOG - BMW Avto Aktiv - MINI Cooper S cabrio - zunanjost (13)Krpica za odroševanje stekel je optimalna tkanina, ki služi za odroševanje stekel iz notranje strani in preprečuje ponovno zaroševanje in tako poskrbi za nemoteno in varno vožnjo.

Strgalo za led je pripomoček, ki je v zimskem času obvezen del opreme, saj ga lahko potrebujemo v vsakem trenutku, še posebej pa je priročen v mrzlih zimskih jutrih, ko se na steklih vozila nabere trdovratna plat ledu.

Impregnacijsko sredstvo za oblazinjenje in preproge zagotavlja visoko kvalitetno zaščito pred umazanijo in vlago. Po nanosu na ustrezne površine poskrbi za impregancijo, osvežuje oblazinjenje in dopušča naravno dihanje materialov. Tako oblazinjenje kot preproge tako ostanejo dlje časa čiste in lepe na pogled.

Poleg zimskega paketa dodatkov smo imeli v uporabi tudi komplet za čiščenje platišč. Gre za visoko učinkovito sredstvo brez kislin ter z barvnim indikatorjem, ki prikazuje moč te izjemne učinkovine. Brez težav odstranjuje trdovratno nesnago, kot je cestna umazanija, zavorni opilki in prah, olja, lepljive snovi ter druge nečistoče. Čistilo je primerno za vsa jeklena in lahka aluminijasta platišča. Poleg 500 ml učinkovitega sredstva prejmete v kompletu tudi nežno krtačo, ki pomaga odstraniti umazanijo tudi iz še tako zahtevnih predelov in ne poškoduje platišč.

BMWBLOG - BMW Avto Aktiv - MINI Cooper S cabrio - notranjost (4)

Seveda pa je del pomembnih čistil tudi čistilo, primerno za notranjost vozila. V notranjosti namreč preživimo veliko časa, ob vsakodnevni vožnji pa se lahko v vozilu nabere veliko umazanije, kar škodi plastiki v kabini. MINI prav z namenom vzdrževanja lepih površin ponuja sprej za čiščenje kabine. Sredstvo je brez silikona in je primerno za vse vrste plastike, les in kovinske elemente v potniški kabini. Sredstvo po čiščenju osveži barvo vseh površin in v potniški kabini pusti svež vonj. Prav tako zmanjšuje elektrostatičen naboj ter istočasno preprečuje usedanje prahu na armaturni plošči in drugih površinah.

Za nanašanje čistila na površine MINI ponuja krpo iz mikrovlaken, ki je prijazna do površin in ne pušča sledi.

BMWBLOG - BMW Avto Aktiv - MINI Cooper S cabrio - notranjost (22)

Če bi svoje vozilo MINI tudi sami radi ohranjali v najboljšem možnem stanju z originalnimi čistili in pripomočki, so vam seveda na voljo pri prodajalcu vozil MINI, Avto Aktiv, ki ga lahko najdete tudi na novi lokaciji v ljubljanskem BTC-ju. Prodajni svetovalci vam bodo rade volje postregli z vsemi informacijami in vam predstavili tudi druge uporabne produkte za vaše britanske lepotce.

 

Fotograf: Jan Gregorin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code