Po zaslugi fotografa Rogerja Lighternessa si danes lahko ogledamo nekaj utrinkov iz Festival of Speed, ki vsako leto poteka v Goodwoodu.

Goodwood Festival of Speed, ki je potekal od 23-26.6.2016 je tudi letos gostil sama slavna imena vključno z Nico Rosbergom in Lewisom Hamiltonom. Poleg dirkalnikov formule 1 pa je leto v soj žarometov postavljena flota BMW vozil. Nemško podjetje, kot je do sedaj že neštetokrat izpostavljeno, praznuje stoto obletnico, posledično pa je pred Goodwod vilo postavljena skulptura izpod rok Gerrya Judah.

“Skulpture za Goodwood izdelujem že zadnjih devetnajst let,” pravi Judah. “Vsako leto želim ustvariti nekaj drugačnega, nekaj neponovljivega. Verjetno je ravno ideja o unikatu najtežja od vseh, želim se izogniti podobnosti in povezavi z vsem, kar sem ustvaril do sedaj.” Na skulpturo so pripete različne legende, kot so: 328 Mille Miglia Roadster, BMW V12 LMR in BMW BT52 Formula 1 dirkalnik. Vključeni so tudi Jaguar E-type, ogromna detelja pa ponazarja Alfa Romeo.

Po zaslugi fotografa Rogerja Lighternessa pa si v spodnji galeriji lahko ogledate nekaj ikoničnih avtomobilov bavarske flote, od M1, do BMW 2002 Hommage turbo.

Vir: Roger Lighterness

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code