BMW Group je na letošnji prireditvi Motor leta pobral kar štiri zmage, med najboljšimi so se tako znašli trivaljnik v BMW i8 in šestvaljnik v BMW M3 in M4.

Münchensko podjetje enostavno sledi svojim preteklim uspehom. Tudi letos jim je uspelo na “Engine of the year Awards” ohraniti svoj sloves z mnogimi zmagami in priznanji.  Pogonska enota v BMW i8 si je priborila kar dve zmagi in dobila  nagrado za skupnega zmagovalca, zmagoslavje v svojem razredu pa je pripadalo tudi motorju v BMW M3 in M4.

Pogonska enota v BMW i8 je prejela največ glasov zaradi svojega trivaljnega bencinskega motorja, medtem ko je celotna pogonska enota  BMW i8 osvojila še priznanje za najboljši “novi motor”. V kategoriji 2,5 do 3,5-litrskih motorjev je vrh zasedel šestvaljni vrstni bencinski motor M TwinPower Turbo v BMW M3 in BMW M4.

Mednarodna podelitev nagrad Motor leta je bila prvič organizirana leta 1999, odtlej pa so 66 razrednih in skupnih zmag slavili motorji, ki so bili razviti za modele BMW. Vsako leto strokovna komisija, tokrat v sestavi 65 novinarjev s področja avtomobilizma iz 31 držav, izbira najboljše motorje v številnih kategorijah. Zmagovalcem so nagrade podelili v sredo, 17. junija 2015, na sejmu Engine Expo v Stuttgartu.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code