Na letošnji dirki 24 ur Daytone smo videli najslabše vreme v zgodovini te znamenite dirke, kar pa je znala ekipa v dirkalniku števlika 25 BMW M8 GTE dobro izkoristiti.

Dež je bil tako močan, da so se nekatere ekipe res bale za varnost svojih dirkačev, pa vendar se je dirka nadaljevala dokler se je le dalo. Na koncu so vseeno zamahnili z rdečo zastavico kar je pomenilo predčasen konec dirke. Na srečo ekipe dirkalnika št. 25 BMW M8 GTE, je voznik Augusto Farfus ravno v času rdeče zastavice vodil v razredu GTLM in tako svoji ekipi privozil zmago.

Seveda do te zmage ni prišel sam. Ekipo dirkačev so namreč sestavljali še Connor de Philippi, Philipp Eng in Colton Herta, prav vsi pa so pokazali izvrstno predstavo na asfaltu skoraj brez napak. Zmaga je bila še bolj presenetljiva zato, ker so mnogi govorili, da M8 GTE ne izgleda tako hiter kot ostali, vrh GTLM razreda pa so tako osvojili s pogumom voznikov in vožnjo povsem brez tehničnih težav ali kakšnih vozniških napak. Ko se je pokazala priložnost za prevzem vodstva jo je Augusto zagrabil ob pravem času in tako prehitel Ferrarijevo ekipo v dirkalniku št. 62.

Presenetljivo je BMW polagal več svojih upov v dirkalnik številka 24 z voznikom Alessandrom Zanardijem, ki pa je na žalost utrpel nekaj tehničnih težav s svojim volanom, ki mu omogoča vožnjo dirkalnika brez nog. Noge je namreč izgubil v veliki nesreči leta 2001, to pa je bila njegova prva dirka v Severni Ameriki od takrat. Kakorkoli že še vedno izjemen dan za BMW Motorsport, ki lahko zahvaljujoč ekipi dirkalnika št. 25 svoji vitrini s trofejami doda še eno izjemno pomembno in trdo zasluženo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code