V nasprotju s številnimi drugimi proizvajalci avtomobilov se je BMW odločil pripeljati ljubitelje ICE avtomobilov (z notranjim izgorevanjem) do tega, da jim povsem električni svet (poleg Hybrid in PHEV) avtomobilizma začne postajati dejanska možnost pri nakupu novega modela. To pa posredno delajo s tem, da vlagajo več v samo prepoznavnost električne industrije.

Izvršni direktor BBA (BMW Brilliance Automotive) Franz Decker je, 29. septembra, pred začetkom otvoritvije nove proizvodnje dejal: »Danes začenjamo s proizvodnjo BMW iX3, prvega povsem električnega SUV modela naše blagovne znamke BMW. S takšnim proizvodnim sistemom, specializiranim za visoko kakovost, lahko ponudimo tisto, kar stranke po vsem svetu zahtevajo od vrhunskih vozil.

Novei BMW iX3, dejanski električni ekvivalent X3, se izpod natančnih rok gradi na isti proizvodni liniji kot bencinski X3 v Shenyangu na Kitajskem. A kljub temu, da je proizvodnja že v polnem zagonu, bo morala Evropa na dostavo počakati do prve četrtine 2021. Če pa si svoj model iX3 želite rezervirati, lahko to storite že danes.

Cena najdražjega modela s polno opremo bo v Sloveniji z upoštevano subvencijo nekoliko manj kot 77 tisočakov. Glede na to da je BMW X3 kvaliteten avtomobil, smo prepričani, da bo iX3 enako dober model s svojim električnim pogonskim sklopom in dosegom 460 kilometrov po WLTP, kar v realnosti nanese na nekje 360 kilometrov dosega.

Za celotno analizo cene prihajajočega električarja, si lahko preberete izčrpen prispevek, ki razkriva cenik BMW iX3 za Slovenijo.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code