Večna rivala, si že od vsega začetka rada "skočita v lase". Pred prihodom nove generacije F90 M5 je sedaj pravi čas, da se med seboj pomerita zadnja generacija Mercedesovega razreda E AMG in BMW M5. Komu gre zmaga?

Na YouTube kanalu Vehicel Virgins so v ta namen testirali omenjeni vozili; BMW F10 M5 in Mercedes-Benz E63 AMG S.

bmw-m5-vs-mercedes-e63-amg-s (1)

BMW M5 uradno ponuja 560 konjskih moči in 680 Nm navora, ki prihajajo iz 4,4-litrskega TwinTurbo V8 in oskrbujejo zadnji kolesi preko 7-stopenjskega DCT menjalnika. E63 AMG S uradno iz 5,5-litrskega twin-turbo motorja razvije 585 konjskih moči (25 KM več kot BMW) in 800 Nm navora, ki poganjajo vsa štiri kolesa. Motor Trend je nedavno preverjal moč Mercedesa E63 AMG S in ugotovil, da v resnici proizvede okrog 100 konjskih moči več kot prikazujejo uradni podatki.

To je opazno tudi pri pospeševanju, kjer ima Mercedes prednost zaradi večje moči in štirikolesnega pogona. E63 potrebuje do stotice le 3,6 sekunde, BMW pa 4,4 sekunde. Pa vendar, je le pospešek dovolj, da Mercedes Bavarcu prevzame krono?

bmw-m5-vs-mercedes-e63-amg-s (2)

Kot že tradicionalno ostaja E63 bolj prestižna športna limuzina, M5 pa j bolj naravnan k odlični vozni izkušni ter zadovoljstvu voznika, kljub nekoliko manjši moči. Bo M5 ostal tako zabaven tudi po prejemu štirikolesnega pogona xDrive v novi, prihajajoči generaciji? Držimo pesti!

Zaenkrat pa dvoboj! Kdo je vaš favorit? Se strinjate z izborom?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code