Ste prepričani, da je vaša ljubezen do bavarske znamke tako neizmerna, da je ne prekaša nihče? Predstavljamo vam turškega ljubitelja, ki mu v ljubezni do BMW vozil marsikdo ne seže do gležnjev.

Lastnik treh izjemnih vozil prihaja iz Turčije… v svoji garaži pa skriva E30 M3 letnik 1987, M Coupe letnik 2000 in E46 M3 CSL iz leta 2004. Seveda se širom celega sveta najde mnogo redkejših in unikatnejših zbirk, vendar ni vse le v denarju. Pravi ljubiteljski duh in pripadnost znamki je razviden že od daleč.

turski-ljubitelj-bavarcev (6)

[sam id=”14″ codes=”true”]

Že od malih nog je Can Eyilik sanjal o BMW avtomobilih. V njegovi lasti se je znašlo že mnogo modelov in generacij, od E46 318is do Z4 roadstera in E90 trojke. Njegova strast do oblikovanja ga je vlekla k nakupu E30 M3, ki je bila ljubezen na prvi pogled. Ne pozabite, da človek živi v Turčiji. To pomeni, da so bile njegove možnosti najti primeren E30 v okviru državnih mej zelo slabe. Leta 2007 se mu je vseeno nasmehnila sreča in našel je Henna Red M3. Kupljeno vozilo je na sebi nosilo originalne dele, kmalu pa se je začela restavracija. Odstranitev poškodovanih in zarjavelih delov, novo H&R vzmetenje, Alpha-N Tuning posodobitev motorja, EVO 2 in Sport Evo odbijača za izboljšanje aerodinamike, Recaro SRD sedeže, Alkantara volan, in še in še.

turski-ljubitelj-bavarcev (12)

Čeprav je Can užival že v vožnji po domačem mestu, zgodovinskih ulicah in mimo zgodovinskih objektov, je bila njegova največja želja obisk  dva tisoč kilometrov oddaljenega Nürburgringa, na katerega se je leta 2007 tudi odpeljal.

turski-ljubitelj-bavarcev (20)

V njegovi lasti sta se znašla tudi M Coupe in M3 CSL, venda E30 M3 še zmeraj ostaja njegov najljubši. Can Eylilik pravi: ” Vedno bodo iz Münchna prihajali novi M stroji, vendar po mojem mnenju ne glede na njihove izboljšave in inovacije E30 M3 ostaja najboljši M vseh časov. Moj načrt je, da pri meni ostane do konca.” Fenomenalni vozni park turškega navdušenca si oglejte v spodnji galeriji.

Vir: Petrolicious, Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code