Včeraj smo vam predstavili naš prvi večji video projekt v katerem sta se spopadla BMW i8 in BMW M2, avtomobila, ki predstavljata različna avtomobilistična pristopa. Kako pa je potekalo snemanje?

Vse se je začelo z idejo. Od srečanja do srečanja je ta pridobivala svojo pravo in veliko bolj zahtevno obliko. Vsak član vedno večje in hitro rastoče ekipe je dodal nekaj svojega, del sebe, košček zgodbe, ki smo jo predstavili v videoposnetku. Dolga dogovarjanja, neprespane noči ter obsežne priprave so le privedle do začetka dejanskega dela za projekt. BMW Group Slovenija je za namen snemanja posodila svoja avtomobila i8 in M2, Kristalna palača pa je dovolila, da se snemanje izvaja v neposredni bližini stavbe. Z režiserjevo pomočjo je okviren scenarij pridobil še pomembne detajle. Snemalec je potrdil svojo udeležbo, prav tako oba igralca. Dogovorili smo za termin, ki je vsem ustrezal ter se pripravili na celonočno delo.

Večer smo začeli ob 18h s prevzemom obeh vozil, ki smo ju pripeljali pred Kristalno palačo z namenom fotografiranja. Za naše bralce smo celo posneli videoposnetek, ki je bil v živo na voljo na naši Facebook strani. Takrat se je počasi zbrala tudi ostala ekipa. Pripravili smo vse potrebno ter začeli s snemanjem. Z odbojniki, lučmi in drugimi svetili smo osvetljevali avtomobila, kamerman pa je s kamero delal čudeže. Z nami je bil tudi naš fotograf Jan Gregorin, ki ji celotno akcijo snemanja iz ozadja ujel v svoj objektiv.

Za 3 minute in pol dolg videoposnetek smo si zadali za 16 ur dela, posneti pa je bilo potrebno 75 različnih kadrov. Nočno snemanje smo seveda izbrali predvsem zaradi miru okoli Kristalne palače, zato pa smo bili omejeni predvsem časovno, saj smo morali kadre zunaj posneti v temi, le zadnjih nekaj pa v garaži, kjer tudi dnevna svetloba ni bila več moteča. Zunanje prizore smo tako uspeli posneti v le 6 urah.

BMWBLOG - BMW i8 - BMW M2 - Behind The Scenes - Kristalna Palaca - BMW Slovenija (44)

Zgodba, ki smo vam jo predstavili se začne s prihodom gospodične do elegantnega hibrida, ki tiho čaka na pritisk gumba za zagon in prav tako tiho odide iz parkirnega mesta. V istem trenutku v nasproti parkiran avtomobil pride dirkač v svoji beli opravi, ki agresivno zažene motor glasnega M-a in s pritiskom na plin opozarja nase. Avtomobila vzporedno zapuščata garažno hišo, ob izhodu pa vsak odide na svojo stran. i8 svojo pot nadaljuje pred Kristalno palačo, kjer v soju luči in pršenja vode njegova športna eleganca pride še bolj do izraza. Zazdi se, da se voznica in vozilo popolnoma ujemata in sta usojena drug za drugega. Z malim športnikom se ponovno srečata v atriju kjer se drug drugemu zazreta iz oči v oči. M2 in i8 se med seboj izzivata, nato pa se obvozita ter se po kratki vožnji ponovno srečata v atriju. i8 tam konča svojo nočno pustolovščino, M2, ki se je ravno ogrel za divjo noč pa se odloči, da bo še malo užival v tem kar najbolje zna. Z visokimi obrati, cvilečini gumami in predrzno odpeljanimi zavoji se zabava v mirni noči. Naposled se tudi M2 ustavi v atriju in ob izstopu voznika iz vozila spoznamo, da je voznik BMWja i8 in M2 pravzaprav ista oseba, ki živi dvojno življenje. Elegantno in uglajeno z i8 ter športno, predrzno z M2.

BMWBLOG - BMW i8 - BMW M2 - Behind The Scenes - Kristalna Palaca - BMW Slovenija (32)

Seveda smo za namen snemanja potrebovali dva voznika in nekoga, ki bo odpeljal tudi bolj predrzne zavoje. Tukaj nam je priskočil na pomoč “drifter” Dejan Fakuč, mladenko v i8 pa je odigrala Maja Šager. Odpeljati sta morala od počasnih do hitrih prizorov, od ozkih do širokih. Snemanje je bilo precej bolj naporno kot smo sprva mislili, vendar je v teh “težkih” trenutkih na nas mislila tudi direktorica korporativnega komuniciranja pri BMW Group Slovenija, ki nam je prinesla okrepčilo za lažje premagovanje dolgih in napornih ur.

Slikanje, snemanje in nočno delo je počasi prehajalo h koncu. Jutranja svetloba nas je začela preganjati izpred Kristalne palače, zato smo na hitro posebej posneli še zvok enega in drugega avtomobila, nato pa še zadnjih nekaj kadrov posneli v parkirni hiši. Ko smo posneli zadnji kader je bila ura 9 zjutraj. Ravno pravi čas, da smo se odpravili vsak po svojih opravkih, nekateri pa na zaslužen počitek. Kljub dolgi, naporni in neprespani noči smo bili zadovoljni, da nam je vse načrtovano uspelo izpeljati in da je po mnenju postprodukcije posneto gradivo kvalitetno, kar naj bi vplivalo tudi na kvaliteto končnega izdelka. Sami smo z njim zadovoljni. Upamo, da se je naš trud izplačal in je, dragi bralci, všeč tudi vam.

Fotograf: Jan Gregorin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code