Dobra novica za vse lastnike novejših dizelskih modelov, ki pogrešate zvok bencinskega motorja. BMW M Performance predstavlja "Active Sound" nadgradnjo za izboljšano melodijo vašega jeklenega konjička.

[sam id=”15″ codes=”true”]

Ko govorimo o zmogljivosti so dizelski motorji napredovali že do te stopnje, da z lahkoto konkurirajo bencinskim mogočnežem. Problem postane predvsem pri zvoku, ki je pri dizlih še zmeraj precej “traktorski”. Da bi BMW omogočil optimalno vozno izkušnjo tudi lastnikom dizlov, je podjetje ustvarilo M Performance izpušni sistem Active Sound. Nov sistem vključuje izpušne dele, zvočni sistem in kontrolno enoto, ki je razvita posebej za serijo 2, serijo 3 in serijo 4.

Zvok je popolnoma prilagojen akustični osnovi vsakega posameznega motorja, individualno pa je kontroliran prek funkcije “Driving Experience Control“. V ECO PRO in COMFORT načinih vožnje sistem proizvede čist, transparenten zvok, ki je namenjen umirjeni – vsakodnevni ali daljši vožnji. V SPORT in SPORT+ pa se zbudi pošast, ki razkrije cel akustičen spekter in zagotovi maksimalne “emocije” vozila.

active-sound-for-diesel (1)

Poleg očitne pridobitve boljšega zvoka M Performance izpušni sistem omogoča še nekoliko lepši izgled z dvojnim izpuhom v kromiranih M Performance zaključkih. Ker imajo modeli 18d in 20d, proizvedeni pred julijem 2015 samo eno izpušno cev, bodo slednji avtomatično pridobili dve, najmočnejše motorne različice pa bodo celo dobile večji premer izpušnih cevi. Active Sound je postal najbolj prepoznaven pri BMW i8, kjer je tudi izpopolnjen do te mere, da nihče ne bi posumil, da zvok dejansko prihaja iz trivaljnega bencinarja – upanje za dizle zatorej ostaja.

Active Sound bo na voljo za naslednje modelne različice:

BMW serije 2 Coupe and kabriolet (F22/23): 18d, 20d, 25d.
BMW limuzina in Touring serije 3 (F30/31): 18d, 20d, 25d, 28d, 30d, 35d.
BMW serija 4 Coupe, kabriolet, Gran Coupe (F32/33/36): 18d, 20d, 25d, 30d, 35d.

active-sound-for-diesel (4)

Lansiranje BMW M Performance izpušnega sistema Active Sound za zgoraj navedene modele bo v izvedbi od septembra 2015 do marca 2016.

[sam id=”13″ codes=”true”]

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code