Šele nekaj dni je minilo od uradne predstavitve novega, malega, športnega kupeja M2, računalniški oblikovalci pa so že uspeli pripraviti in objaviti najmočnejšo dvojko v različici Convertible.

Predhodnik prišleka, BMW 1M, nikoli ni dočakal poletne uniforme, v kateri bi “zgoraj brez” razkazoval svoje mišice. Njegov naslednik, BMW M2, je bil obdarjen z še več moči, zato sta se računalniška oblikovalca Theophilus Chin in X-Tomi Design odločila mišičnjaka postaviti na ogled. Seveda so njune umetnine zgolj predvidevanja, kakšen bi M2 kabriolet izgledal, če bi se BMW resno odločil izdelati omenjeni model. Pričakovati pa je, da končni izdelek ne bi bil dosti drugačen od upodobitev, ki sta nam jih predstavila oblikovalca.

bmw_m2_convertible_01

A veter v laseh s seboj prinese tudi nekaj slabosti. Avtomobil namreč zaradi zložljive strehe in ojačitev postane težji, kar se pozna pri pospeševanju. Za primerjavo lahko vzamemo model M4 Convertible, ki je od kupejevske različice M4 težji za 253 kg (1825 kg namesto 1572 kg). Razlika v pospešku do stotice je 0,3 sekunde, prav tako bi bilo pričakovati podobne rezultate pospeševanja pri M2 Convertible, ki bi zaradi manjše teže kot večji M4 in odličnega M DCT 7-stopenjskega samodejnega menjalnika lahko dosegel 100 km/h v 4,6 sekunde.

bmw_m2_convertible_02

Za še vedno osupljive pospeške in užitek v vožnji bi skrbel 3,0-litrski šestvaljnik s 370 konjskimi močmi in 465 Nm navora z možnostjo “overboosta” na 500 Nm.

Če se bo BMW odločil za proizvodnjo M2 Convertible, ga lahko pričakujemo šele v letu 2017, občutno višja pa bo tudi njegova cena. Za M2 Coupé je v Nemčiji potrebno odšteti vsaj 56,700 €, kar bi za različico z zložljivo streho pomenilo ceno nad 60,000 €.

Mi lahko rečemo le, da poletna oprava novemu M2 res pristoji in upamo na uresničitev. Kakšno pa je vaše mnenje?

Vir: Theophilus Chin, X-Tomi Design

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code