PistonHeads vam tokrat med svojimi oglasi ponuja ekstremno redko izdajo M3 limuzine Bi zanj odšteli več kot za popolnoma nov M3 ali M4?

BMW je v obdobju proizvodnje izdelal samo 67 CRT modelov E90 M3, ki pa so bili v trenutku razprodani; kot vroče žemljice so bili sneti iz pladnja še preden so se pojavili na trgu. Značilnost vseh M3 CRT je barva karoserije: Frozen Polar Silver z Melbourne rdečimi poudarki in vedno bolj popularno tehnologijo lahke gradnje, ki je avtomobilu omogočala lastnosti dirkalnika. Tako kot visoko zaželjem M3 GTS je tudi CRT zahteval svoj davek: višja cena, ki je v Nemčiji znažala okoli 130.000,00 €.  To pa še ni vse, BMW je lansiral svojo karbonsko konstrukcijo in nov proizvodni postopek s CFRP karbonsko ojačano plastiko, ki je danes prisotna pri obeh BMW i modelih.

piston-heads-m3-crt

Od tam tudi njegovo ime: CRT – Carbon Racing Technology M3 je iz tovarniškega obrata zapeljal 70 kilogramov lažji od standardne različice, to pa pomeni, da njegova teža znaša 1580 kilogramov. CRT M3 uporablja enak motor kot M3 GTS Coupe – 450 konjskih moči in 440 Nm navora, najvišja hitrost je omejena na 290 km/h, do stotice pa pridrvi v 4,4 sekunde. Spodnji primerek je v Veliki Britaniji eden izmed sedmih, posledično njegova cena ni padla, temveč ravno nasprotno. Za izjemno ohranjenega unikatneža z le 5000 prevoženimi kilometri boste odšteli 96 tisoč britanskih funtov, oziroma okoli 133.000,00 €.

 

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code