BMW je imel skozi svojo zgodovino, tako kot večina ostalih avtomobilskih znamk, svoje oblikovne vzpone in padce, a ravno E24 M6 velja za enega najlepših avtomobilov z BMW značko v zgodovini.

BMW je prvo generacijo modela M6 proizvajal med letoma 1983 in 1989, dizajn avtomobila pa je še danes izjemno cenjen. Tokrat smo na eBay-u našli primerek z letnico 1988, ki se prodaja za precej zajetnih 50 tisoč dolarjev (dobrih 44 tisoč €), a mi smo vseeno mnenja, da je vreden prav vsakega centa. Avtomobil je namreč v povsem originalnem stanju, brez sprememb ali dodelav, obnovljena je bila le originalna Zinnoberot rdeča barva vozila, ki je v vseh teh desetletjih zagotovo izgubila nekaj svojega sijaja.

Avtomobil ima tudi še originalna BBS platišča in slavni 3.5 litrski vrstni šestvaljnik s kodno oznako S38B35. Ta v tej ‘severnoameriški’ specifikaciji proizvaja 260 konjskih moči in 330Nm navora, moč pa se na zadnji kolesni par prenaša preko getragovega pet stopenjskega ročnega menjalnika. Evropejci smo bili sicer deležni dodatnih 26 konjskih moči in 10 Nm navora, a tudi to je dovolj za pospešek do stotice v vsega 6,8 sekunde.

Tovrstnih avtomobilov je BMW v vsej produkcijski dobi naredil le 1.677, kar pomeni, da boste na cesti težko našli sebi enakega. Tudi to delno opraviči visoko ceno, še največja pozitivna lastnost tega avtomobila pa je ta, da je do sedaj prevozil le 38.624 kilometrov, kar za 32 let star avtomobil ni praktično nič. Glede na priložene fotografije je avtomobil tudi v izjemnem vizualnem stanju, kar le še dodatno podkrepi našo željo po tem avtomobilu.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code