BMW M5 generacije E34 je prava bavarska ikona. Vse to pa se odraža tudi v ceni, saj se spodaj opisani primerek prodaja za 50 tisoč evrov. Je to veliko glede na zbirateljski primerek? Zagotovo ne.

Popolnoma vajeni smo dejstva, da cene starejših in obenem ikonskih vozil bavarske znamke v primeru odlične ohranjenosti na trgu rabljenih vozil dosegajo velike cene. Nič ni drugače tudi pri tem čudovitem primerku BMW M5, generacije E34. Prevoženih ima le dobrih 50 tisoč kilometrov in se prodaja na spletnem portalu Classic Driver. Napisana cena znaša 55 tisoč ameriških dolarjev, kar pomeni približno 50 tisoč evrov. Kljub temu, da se cena morda zdi velika na prvi pogled, bo le-ta v prihodnosti še zagotovo narasla.

Primerek je resnično vrhunsko ohranjen, kar se vidi tudi na fotografijah. Opremljen je z skorajda vso dodatno opremo, tudi z Executive Seating paketom. Sicer pa ga poganja zmogljiv 3,5-litrski vrstni šestvaljnik z 315 konjskimi močmi in 360 nevtonmetrov navora. Do stotice E34 BMW M5 potrebuje le 6.3 sekunde, končna hitrost pa se konča pri 250 kilometrov na uro. BMW M5 te generaciji je bil v proizvodnji med letoma 1988 in 1991, obstajala pa je tudi Touring karavanska različica.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code