Ko prihaja do novih modelov in novosti se nemški rivali Audi, Mercedes-Benz in BMW med seboj uspešno kopirajo. Tokrat je Mercedes-Benz kot prvi predstavil svoj model razreda X, ki predstavlja t.i. kategorijo pickup oz. poltovornjak. Bo tudi BMW sledil temu trendu?

Če bi bil bodoči poltovornjak osnovan na trenutnem modelu X5, bi izgledal nekako tako kot prikazuje naslovna fotografija. BMW zaenkrat sicer še ni pokazal interesa oz. z nami delil načrtov, ki bi nakazovali na dejansko izdelavo takšnega vozila. A ravno lansko poletje je avstralski vodja prodaje za BMW, Marc Werner dejal: “Nikoli ne reci nikoli,” … “Trg spremljamo zelo podrobno“. To se je seveda navezovalo na konkurenčne izdelke in vpliv le-teh na BMW bodoče modele. Najverjetneje se je le nekoliko pozabaval na račun medije…ali pa ne? Mercedes-Benz je nedavno predstavil svojo novost, ki se bo z že uveljavljenimi poltovornjaki boril za svoje mesto na trgu. Vizualno je zelo zanimiv, ogledate pa si ga lahko v spodnji galeriji.

Tui če BMW ne bo nikoli zares izdelal poltovornjaka pa so v preteklosti že izdelali nekaj zares zanimivih in zabavnih projektov. Leta 2011 so namreč v Münchnu naredili poltovornjak kar iz BMW modela E92 M2. Fotografije so zaokrožile po spletu in od ljudi je bilo čutiti navdušenje. Podobno je leta 2013 BMW Avstralija enemu izmed modelov X5 odrezala zadnji del strehe in ga napravila v poltovornjak po imenu X5 Ute.

bmw-pickup (11)

V preteklosti smo torej že lahko videli BMW E92 M3 v izvedenki pickupBMW M4 s kar 431 konjskimi močmi in povečanim “prtljažnim prostorom” ter X4, ki se je spremenila v poltovornjak.

Torej, kaj pravite – želite, da BMW izdela poltovornjak, ki se bo po robu postavil novemu Mercedes razreda X ali bi bilo to za premium znamko kot je BMW občutno preveč?

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code