Preden je BMW serije 3 prevzel srca entuziastov, je bil za isto skupino entuziastov na voljo BMW 2002.

Avtomobil je bil zahvaljujoč meram in uravnoteženosti izjemno lepo vodljiv že takoj, ko je zapustil proizvodne trakove, točno ta primerek iz leta 1972, pa je bil še dodatno popolnoma predelan za na dirkaško pisto.

Pri dirkanju je varnost seveda na prvem mestu, zato je avtomobil opremljen z varnostno kletko, FIA homologiranima dirkaškima sedežema, štiritočkovnimi varnostnimi pasovi ter celo vgrajenim sistemom za gašenje morebitnega požara. Za boljšo razporeditev teže je lastnik prestavil akumulator v prtljažnik, armaturo pa predelal tako, da sedaj ‘gosti’ množico stikal, ki jih ponavadi najdemo v pravih dirkalnikih.

Varnost je seveda zgolj ena stvar na katero je potrebno misliti ob predelavi avtomobila, zato je avtomobil prejel tudi množico predelav, ki izboljšajo lego na cesti ter zmogljivost vozila. Tudi 2.0 litrski štirivaljnik je bil ekstenzivno predelan, kjer so novi visoko kompresijski bati, glava iz BMW E12, Schrickova odmična gred in Webrov uplinjač zgolj nekatere izmed novih stvari pod pokrovom motorja. Vzmetenje je povsem novo, pri krotitvi avtomobila pa mu pomagajo še poliuretanske puše ter dodatne ojačitve, ki zagotavljajo večjo vzvojno trdnost avtomobila. Da ne bo avtomobil samo dobro šel ampak se tudi ustavil, lahko na avtomobilu najdemo še t.i. big brake kit s pletenimi zavornimi cevmi, ki poskrbijo še za tisto zadnjo piko na i pri zmogljivostih avtomobila.

Seveda mora tak avtomobil tudi izgledati fenomenalno, za kar poskrbjo Santorini Blue barva, zanimiva platišča ter širši blatniki, ki spominjajo na 2002 Turba.  V kolikor vas zanima je trenutno točno ta avtomobil na voljo na tej povezavi, le pohitite, saj se že trenutno prodaja za 19.950 dolarjev (cca 17.800€).

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code