Predstavljajte si, da ste v postopku nakupa novega družinskega vozila s približno 600 konjskimi močmi. Le-ta bo služil kot prevozno sredstvo za prevoz otrok v šolo in vse družinske izlete.

To se vsekakor zdi zelo zanimivo, a če dobro pomislimo imamo le tri vozila na izbiro, to so: Audi RS6 Performance, BMW M5 F90 in Mercedes-Benz AMG E63 S. Noben od teh seveda ni toliko slabši, a glede na to, da je Audi RS6 že v letih in se počasi poslavlja iz ponudbe, sta v igri le dva. Kljub temu pa je Audi RS6 Performance še vedno izjemno konkurenčen, le tehnologija in prestiž nekoliko zaostajata. Če boste za avto zapravili takšno vsoto denarja, je edino smiselno, da zahtevate le najbolj napredno tehniko. Kljub temu, da na tej strani običajno preferiramo BMW vozila, smo zato nekoliko nagnjeni k BMW M5 F90. Oba imata pod pokrovom motorja nameščen V8 motor z dvema turbinama (E63 S 4,0-litrski, M5 pa 4,4-litrski), Mercedes ima 12 konjev in 100 nevtonmetrov več, a se to ne občuti. Tako naj bi po tovarniških podatkih oba dosegla stotico v 3,4 sekunde. A tu je dejstvo, da je BMW M5 F90 na voljo le kot limuzina, kar je dokaj velika slabost v tem segmentu. Škoda, ker tudi kot karavan izgleda več kot odlično.

Mercedes-AMG E63 S je za razliko na voljo kot karavan in ker sta v vseh ostalih vidikih zelo podobna ima slednji veliko prednost pri družinah. Tako ni velikih razlik, razlikujeta se mogoče le še pri vozni dinamiki, a minimalno. Vse to pomeni, da bi Mercedes-AMG lahko zajetno število kupcev odvrnil od nakupa F90 BMW M5, ker ima v ponudbi tudi karavansko izvedenko.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code