Kombilimuzine, majhne limuzine in coupeji so že od nekdaj privlačna rešitev za entuziaste, ki želijo cenovno dostopnejši model s številkami zmogljivosti kakšnega večjega brata. V zadnjih letih se zdi, da se je konkurenca še okrepila, prav tako so se okrepile konjske moči...

Šolski primer dobrega razvoja je nedvomno majhna, a zabavna kombilimuzina bavarskega izvora: serija 1 v najmočnejši bencinski različici M135i, ki je z lahkoto eden bolj zaželjenih modelov mlajše generacije. Družbo mu tokrat v spodnjem posnetku iz Južne Afrike dela Audi S3 limuzina, ki s svojim 2.0-litrskim turbinsko polnjenim štirivaljnikom, 301 konjskimi močmi in 380 Nm navora predstavlja dobrega konkurenta. Seveda kar se tiče moči M135i še zmeraj močno prevlada S3: 3.0-litrski šestaljnik s 326 konji in 450 Nm navora je v tej primerjavi verjetno nepremagljiv, pa je res tako?

Pri samem startu ima S3 premoč s Quattro štirikolesnim pogonom, M135i v posnetku pa uporablja le pogon na zadnji kolesni par. Ali bo S3 uspel ohraniti začetno prednost, ali ga bo M135i pustil v oblaku prahu? Oglejte si v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code