BMW X6 dobi zanimivega nasprotnika, rusko legendo: Lado Nivo na "off road" ekstremnem testu. Lada je verjetno najbolj znana sovjetska blagovna znamka, poznamo pa jo predvsem zaradi njene "neuničjivosti".

Ladi so rekli tudi ljudsko vozilo, tako kot Citroenu 2CV ali pa VW hrošču. Proizvodnja Lada Nive se je pričela leta 1976, vozilu so dodali 4×4 stalni pogon, ki je uporabljen le pri nekaterih drugih znamkah, kot je npr. Range Rover. Uporablja 5-stopenjski ročni menjalnik, zadnji diferencial, zaradi konkurenčne cene in nizkih stroškov popravil pa je Lada tudi zelo popularna za opravljanje različnih težkih nalog. Popolno se obnese kot policijsko vozilo, taxi ali pa služben avtomobil v mnogih evropskih državah, ter tudi v Afriki in na Karibih.

Vendar dovolj o Ladi, raje preskočimo na “off road” test proti bavarski X6, ki je rangirana cenovno in kvalitetno veliko višje. X6 morda že izgleda veliko boljši od Lade, vsaj kar se tiče zmogljivosti, udobja in oblikovanja. Vendar vseeno ne sklepajte prehitro in si oglejte, kako se dva popolnoma različna razreda avtomobilov obneseta v težkih pogojih blatnega terena.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code