Kava je tista pijača, ki milijonom ljudi zjutraj da energijo za začetek dneva, vendar je ta še mnogo močnejša, ko stopi v simbiozo z legendarnimi dirkalnimi avtomobili BMW Motorsporta.

Romunski umetnik Adrian Mitu se je tako zavzel za svojo serijo slik, ki jo je poimenoval kar “Blue Coffee”, saj njegovo delo bazira na kavi. Njegove posebne vodne barve so namreč zmešane s kavo, kar naj bi dalo njegovim risbam posebno dozo energije in oživelo zgodovinske trenutke iz moto športa v mislih gledajočega. Nič manj kot 101 dirkaških motivov je bilo ustvarjenih v 30 dnevnem maratonu, rezultat česar je trenutno na ogledu BMW Car Club of Amerika blizu tovarne v Spartanburgu. Na ogled so predvsem dirke t.i. touring avtomobilov iz zgodovine dirkanja BMW Motorsporta, vmes pa so se pomešali še LeMans prototipi in ekskluzivna vozila kot je naprimer BMW 507.

Adrian Mitu pravi: “Zame je kava simbol energije, ki popolnoma pristoji BMW Motorsportu. Ta tehnika je tudi karakterno naravnost ustvarjena zame, pa ne le v smislu povezanosti z motivi, temveč tudi z mojim stilom risanja. Tople barve kave, ponujajo pravi kontrast hladnim vodnim barvam, zato so popolne za preusmeritev pozornosti gledajočega na določeno območje. Ime razstave je sestavljeno iz moje tehnike in najpomembnejše barve znamke BMW-modre.”

BMWBLOG-Motorsport-coffee-painting (66)

Alex Sermet, menedžer odnosov z javnostjo pri BMW Romunija je dejal: “Najprej smo definirali glavne teme, nato pa smo se lotili individualnih. Izbiranje legend in herojev je vedno zelo čustven in osebni proces.  Adrian je vsak dan prejel seznam zgodb, kjer je vsako predstavljalo nekaj fotografij. Tukaj si je lahko sam izbral tisto, ki mu je bila najbolj všeč, zato je rezultat zelo oseben pregled naše dinamične zgodovine dirkanja. Menim, da ravno to naredi našo razstavo tako posebno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code