Malo je lastnikov, ki se predelave lotijo tudi tako, da v njega vgradijo drug, zmogljivejši in večji motor. Danes vam predstavljamo primerek 135i, ki ima vgrajen V8 motor iz M3.

BMW serije 1 Coupe je predstavljala pravo vrnitev Nemcev, saj so ponovno predstavili nekaj kar najboljše zmorejo. To je majhen kupe s spredaj postavljenim motorjem in izjemno sposobno šasijo ter zmogljivim motorjem. Če v to enačbo vštejemo še natančen ročni menjalnik in hidravlični volanski mehanizem, je uspeh skorajda zagotovljen. Bavarci so sicer ponujali tudi brutalno M različico, a tudi različica 135i je zagotavljala veliko užitkov.

BMWBLOG-bmw-1m-bring-a-trailer-v8-135i-e-coupe (43)

Slednja sta si motor sicer delila, le da je različica 1M predstavljala nekaj izboljšav. Kljub temu pa je šlo za atmosferski motor brez turbine, kar le ni bilo povšeči vsem. Primerek, ki vam ga predstavljamo danes, je tako opremljen s S65 motorjem, le-tega pa je lastnik vgradil kar sam. Osemvaljni motor je bil močno nadgrajen na 4,6-litra prostornine in kot tak danes razvije več kot 500 konjev. Iz M3 je vzel tudi 7-stopenjski dvosklopčni DCT menjalnik in LSD diferencial na zadnji osi. Vzmetenje je bilo prilagojeno z uporabo originalnih BMW in poprodajnih dodatkov.

Sodeč po oglasu na portalu Bring a Trailer je bil avto narejen po meri različice 1M. Zamenjali so karoserijske dele za originalne 1M, namestili pa so jih kar BMW inženirji. Trenutno cena znaša 60 tisoč ameriških dolarjev, verjamemo pa, da se bo še močno dvignila.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code