Britanska avtomobilska industrija je v zadnjih dneh naredila nekaj odločilnih korakov. BMW-jevi 1,5-litrski 3-valjniki bodo proizvedeni v Združenem Kraljestvu v Hams Hall obratu, blizu Birminghama.

To ni presenečenje zato, ker britanci ne bi bili sposobni izdelati kvalitetnega motorja (McLaren je en primer njihove kvalitete), ampak zato, ker so pri BMW vedno zavračali ideje o izdelavi motorjev v tujini.

Bavarsko podjetje ima po svetu sicer 29 obratov, vendar so bili do sedaj vsi motorji proizvedeni doma, v Nemških tovarnah. B38 motor bo izdelan v Združenem kraljestvu, sprva samo za BMW i8. Na otvoritvi, ob začetku izdelave je bilo prisotnih veliko javnih oseb, vključno z ministrom za transport, baronom Kramerjem, ki je povedal: “Angleško izdelan motor bo dokaz, da v Združenem kraljestvu lahko izdelamo kvaliteten avtomobil z nizkimi emisijami. Z našo zadnjo investicijo 500 milijonov funtov za okolju prijazna vozila in njihovo proizvodnjo kažemo, da želimo biti svetovni voditelj preobrata z vozili z ultra-nizkimi emisijami.”

Po navedbah BMW je vsak motor izdelan s pomočjo majhne ekipe ljudi, ki že ima izkušnje v obratih in je specifično usmerjena v delo z novimi enotami.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code