Ob 40 letnici najbolje prodajanega bavarskega modela je v akcijo stopila tudi Japonska. Ob "faceliftu" je svojo primero doživela nova modelna različica 340i, ki z zbujanjem pozornosti z omejeno izdajo išče dobro prodajo tudi v Aziji.

[sam id=”14″ codes=”true”]

Posebna izdaja temelji na 340i M Sport v Tanzanite Blue zunanjosti s črnimi ledvičkami, satenastimi aluminijastimi poudarki in 19-palčnimi M platišči iz lahke zlitine. Kot je v navadi pri japonskih “posebnih” različicah trojka dejansko ni nič drugega kot paket različnih kombinacij v sodelovanju z BMW Individual.

V letu 1975 je BMW predstavil svojo prvo serijo 3 in od takrat naprej predstavlja najbolj priljubljeno vozilo v njihovih paleti. Najboljše razmerje uporabnosti, prostornosti, luksuza in športnega karakterja skupaj z razumnimi cenami predstavlja zmagovalno kombinacijo.

bmw-340i-japan (1)

V notranjosti posebne japonske izvedbe bodo kupci našli Dakota usnjene sedeže, “piano black” črno obrobo in BMW Individual v usnje oblečeno armaturno ploščo. Model ima tudi ogrevane prednje sedeže, head-up zaslon in Harman/Kardon avdio sistem.Moč 430i zagotavlja 3,0-litrski TwinPower Turbo šestvaljni motor, ki razvije 326 konjskih moči in 450 Nm navora. Ta pošilja moč na zadnji kolesi preko osem stopenjskega samodejnega menjalnika.

bmw-340i-japan (2)

BMW 340i 40. Anniversary Edition bo naprodaj od 3. oktobra, njegova cena pa se začne pri 8.790.000 ¥, oziroma približno 63.000,00 €. Kupci bodo morali pohiteti, saj je proizvodnja omejena le na 20 enot.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code