To je najboljši približek karavanske izvedenke, prave M3 Touring različice, ki seveda sploh ni na voljo. Verjamemo, pa da ga bo zaradi številnih M Performance dodatkov marsikdo zamenjal za čistokrvnega M.

Medtem, ko nekateri že vrsto let ”čakajo”, da se jih BMW ”usmili” in izdela M različico tudi karavanske Touring izvedenke serije 3, so najboljši približek najbolj zmogljive bencinske različice. Tako kot je recimo ta primerek 340i, ki je močno obogaten z različnimi M Performance deli. Ta primerek smo zasledili na spletnem portalu Wayke, kjer se tudi prodaja kot novo vozilo. Opremljen je praktično z vsem, kar je BMW za serijo 3 tudi ponudil, zato bi cena po ceniku znašala več kot 91 tisoč evrov (903,470 švedskih kron), a s popustom je lahko vaš za 81 tisoč evrov (799,000 švedskih kron).

BMWBLOG-bmw-340i-xdrive-mperformance-power-sound (6)

Ta 340i xDrive Touring nima le kozmetičnih M Performance predelav, temveč tudi M Performance večje zavore, M Performance sound in power kit, 20-palčna aluminijasta platišča, zadnji ”spojler”, karbonske pokrove stranskih ogledal in še veliko več. Notranjost je obogatena z Alkantara oblazinjenjem, vključujoč volanski obroč, ročno zavoro in naslon za roko. Prestavna ročica in dekorativni elementi armaturne plošče so prav tako iz karbona, najdemo pa tudi LED luči na vratih in posebne zadnje luči.

Kar se pa zmogljivosti tiče, pa tudi tu niso skoparili. 340i serijsko razvije 326 konjskih moči in 450 nevtonmetrov navora, a ker ima vgrajen M Performance ”power kit” razvije 360 ”konjev” in 500 nevtonmetrov navora, kar zadostuje, da do stotice pospeši v približno petih sekundah.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code