Nova serija 3 je ob prihodu osupnila s svojo elegantnostjo in športnostjo. Vizualni popravki v sklopu "facelifta" so jo še polepšali, mnoge pa je bolj kot izgled vozila navdušila novost pod pokrovom motorja - novi motor z oznako 340i!

V preteklosti so zaradi pomanjkanja športnejše karavanske različice serije 3, nekateri posamezniki stvari vzeli kar v svoje roke in vozila prilagodili svojim potrebam. Tokrat pa vam predstavljamo čudovit primerek prenovljenega in nespremenjenega BMW 340i Touring v navdihujoči individual San Marino modri barvi s polnim paketom dodatkov M Performance.

bmw_340i_tourin_san_marino_blue_04

[sam id=”14″ codes=”true”]

Skupaj z osvežitvijo je serija 3 prejela povsem nov motor B58, ki je nadomestil stari N55 uporabljen v prejšnjem modelu 335i. S tem dejanjem je BMW ohranil vrstni šestvaljnik prostornine 3,0 litrov, ki po novem namesto 306 konjskih moči proizvede 326 le-teh. Tudi proizveden navor je poskočil iz 400 na 450 Nm. Še vedno pa je uporabljena tehnologija iz impresivnega motorja N55 – direkten vbrizg goriva, dvojni Vanos in sistem Valvetronic. Pri BMW obljubljajo še manjšo porabo goriva in izpustov, hkrati pa za 1690 kg težek družinski avtomobil še vedno fantastičen pospešek do stotice – 5,1 sekunde. Sicer pa novi motor ostaja nadvse kultiviran in je tako miren, kot bi vozil na tekočo svilo namesto bencina.

bmw_340i_tourin_san_marino_blue_06

Lepotec nas že na prvi pogled očara z globoko, temno modro barvo in originalnimi BMW petkrakimi platišči. Pod zadnjim, športno naravnanim odbijačem z difuzorjem za nepozabno zvočno izkušnjo skrbita dve izpušni cevi, nad prtljažnimi vrati pa je nameščen mali spojler, ki skrbi za boljši pretok zraka in pritisk vozila k tlom. Maneken ima poudarjene še stranske pragove in sprednji odbijač z večjimi odprtinami za zrak, ki ga ob napornem treningu amaterski športnik še kako potrebuje.

Sliši se kot popoln družinsko – očetovski (beri: športen) avtomobil, ki pa ima eno veliko slabost. Njegova cena se v Sloveniji prične pri 56.700 €… mislim, da smo s tem povedali dovolj.

Vabljeni k ogledu galerije športnika z družinskim pridihom.

Vir: Bimmerpost

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code