Z začetkom proizvodnje novega BMW GC serije 4 je izbira med vozili postala težja kot kadarkoli prej. Bavarci ponujajo lep in vsestranski Gran Turismo serije 3, kot druga izbira pa vas čaka elegantni in športni Gran Coupe serije 4.

Odločitev se še bolj zaplete zaradi iste F30 platforme, torej praktično istih dimenzij z razliko v dolžini saj je Gran Coupe serije 4 krajši za 18 centrimetrov. Zaradi oblikovanja F34 serija 3 Gran Turismo ponuja za odtenek prostornejšo kabino in bolj udobno vožnjo, medtem ko je štirivratni coupe enostavno bolj praktična verzija dvovratnega Coupeja serije 4.

Bild-Vergleich-BMW-4er-GC-Gran-Coupe-F36-3er-GT-F34-06

Glede na vozne izkušnje, 3 GT omogoča mehkejšo vožnjo in upravljanje, 4 GC pa prinaša nekaj osvežitve z večjo dinamiko in agresivnostjo.

Bild-Vergleich-BMW-4er-GC-Gran-Coupe-F36-3er-GT-F34-03

Večje dimenzije serije 3 GT se izražajo tudi pri teži: odvisno od izbire motorja je BMW serija 3 GT za 50 do 65 kilogramov težja kot serija 4 GC F36. Skupaj z občutno nižjim centrom gravitacije in za nekaj milimetrov širšim kolotekom pa je pri 4 GC močno izboljšana vozna dinamika. Zato se sprašujemo zakaj bi se odločili za nakup 3 GT, če je na voljo 4 GC? Odločitev je vaša.

Bild-Vergleich-BMW-4er-GC-Gran-Coupe-F36-3er-GT-F34-04

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code