Nova serija 7 v najmočnejši motorni različici pospešuje kot za stavo. Celo števec se kljub elektronskemu omejevalniku hitrosti ustavi šele nekoliko po uradno najvišji hitrosti ...

[sam id=”15″ codes=”true”]

Člani spletnega portala Arab GT so imeli priložnost preizkusiti povsem nov 2016 BMW serije 7 v najmočnejši izvedenki 750i xDrive. Osnovna cena omenjene različice se v Nemčiji začne pri nič kaj skromnih 107.500€, kar je druga najdražja verzija nove sedmice, in je ekskluzivno na voljo z odličnim štirikolesnim pogonom xDrive. Dražja in prostornejša je le še sedmica s podaljšano medosno razdaljo. Za zgoraj omenjenih dobrih 107.000€ pa vas bo BMW “obdaril” z 1945 kg težko, luksuzno limuzino, ki do tromestne številke na prikazovalniku hitrosti potrebuje zgolj 4,4 sekunde, seveda zahvaljujoč občutnemu zmanjšanju teže vozila in mogočnemu 4.4-litrskemu TwinPower Turbo V8 motorju z 450 konjskimi močmi in 650 Nm navora.
Moč motorja se prenaša na kolesa preko 8-stopenjskega avtomatskega menjalnika, ki je povezan z vgrajenim navigacijskim sistemom, računalnik pa nato glede na prejete informacije o vozišču izbere primerno prestavo.
Slednji posnetek prikazuje impresivno pospeševanje velike admiralske ladje, pri katerem moramo imeti v mislih velikost in težo le-te. Zanimivo je, da se pospeševanje na posnetku kljub elektronski omejitvi namesto pri 250 km/h ustavi šele pri 295 km/h.
BMW 750i je največji približek M7, ki pa po besedah BMW direktorja Paula Ferraiola in na našo žalost nikoli ne bo ugledal luči sveta. Pri tem pa Ferraiolo še dodaja, da za tiste, hitrosti bolj željne, Alpina pripravlja takoimenovano Alpino B7, ki bo predstavljena ta teden na Motor Showu v Frankfurtu.

Do takrat pa uživajmo v najmočnejši izvedenki nove serije 7!

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code