BMW 750i je kljub svoji gromozanski teži precej poskočen konjiček. Sicer v BMW svetu velja za najprestižnejši model, ki pa mu ne manjka športnega pridiha.

Da pa njegov športen karakter ni viden samo ob pritisku stopalke za plin, je bil ta primerek opremljen z dodatki, ki opozorijo na njegovo športnost. Ker pa vsebuje tudi svetlo modre dodatke, so ga poimenovali kar BMW i7. Razen pokrova motorja in zadnjih prtljažnih vrat je oblečen v sivo samolepljivo folijo, dodane pa ima modre poudarke, ki spominjajo na BMW linijo “i”.

Zanimiva barvna kombinacija, ki se lahko kosa celo z nenavadno vijolično sedmico iz Bližnjega vzhoda. Za piko na i ter edinstven izgled pa je poskrbelo tudi podjetje VossenWheels, ki ga ja opremilo s platišči VPS-360 v svetlo sivi barvi in velikosti 22×9,5″ spredaj ter 22×11″ zdaj. Tako je velika sedmica dobila boljši oprijem in lego na cesti.

BMW_7 Series_VPS_306_02

Motor je ostal nespremenjen, kar pomeni, da svojo nalogo še naprej opravlja 407 “konjev” znotraj 4,4-litrskega osemvaljnika, da pa dvotonec v le 5,2 sekundah doseže 100 km/h, je zaslužnih 600 Nm navora in odličen 8-stopenjski avtomatski menjalnik. Po podatkih sodeč torej nadgradnja moči niti ni nujno potrebna. S tem pa se ne strinja G-Power, ki je nedavno nadgradil že tako osupljivo 760i.

Vabljeni k ogledu fotografij in videoposnetka.

 

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code