To je posebna izvedenka, katero marsikdo sploh ne pozna, saj je izjemno redka. BMW 750i XL L7 z V12 motorjem se trenutno prodaja na spletnem portalu Mobile.de.

Medtem, ko je tretja generacija serije 7 s kodnim imenom E38 predstavljala velik uspeh, je bila izvedenka 750i XL L7 izdelana v le 899 primerkih posledično izjemno redka. Ta primerek smo zasledili na nemškem spletnem portalu Mobile.de, kjer se tudi prodaja. Prevoženih ima le 19,800 kilometrov in kot je razvidno iz fotografij je v odličnem stanju zunaj in znotraj. Cena znaša 23,500 evrov (plus ddv), kar se nam za tako redek model zdi izjemno nizka cena. Sicer pa je ta izvedenka opremljena z 20-palčnimi Alpina aluminijastimi platišči, kromiranimi dekorativnimi elementi na zunanjosti in v notranjosti, nameščeno ima strešno okno, komfortne sprednje sedeže in električne komfortne zadnje sedeže. Prav tako najdemo tudi CD predvajalnik in pripadajoč zaslon, tipke na volanu, napredno navigacijo (za tisti čas) in tempomat.

Screenshot_1

Kljub temu, da je avto star že 17 let in usnje v notranjosti izgleda nekoliko ”utrujeno”, je notranjost odlično ohranjena. Kar pa zagotovo zanima vsakega avtomobilskega navdušenca je, kaj leži pod pokrovom motorja. Inženirji so mu namenili preizkušen 5,4-litrski V12 bencinski motor, ki razvije 326 ”konjev” in kar 490 nevtonmetrov navora. Pogonski sklop sicer združuje tudi pet-stopenjski samodejni menjalnik, ki moč prenaša na zadnji par koles.

 

 

 

 

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code