Po lanski prenovi serije 7, je različica 750i poleg novega videza dobila tudi povsem novi 4.4 litrski twin turbo V8 agregat s še več moči in še več navora. Vse kar še potrebuje je posebna barva.

Pred prenovo je 4.4 litrski V8 agregat zmogel ponuditi 449 konjskih moči in 650 Nm navora, te številke pa so se s prenovo povečale na precej zajetnejših 530 konjskih moči in 750 Nm maksimalnega navora. Poleg izrednih pospeškov, s pospeškom do stotice namreč opravi v vsega 4,1 sekunde, pa uspe ta dotični primerek 2020 BMW 750Li xDrive, ki je na ogled pri BMW Abu Dhabi Motors, postreči tudi z izjemno zanimivo barvo Royal Burgundy Red.

Gre za temnejši, ‘višnjev’ odtenek rdeče, ki ga še dodatno popestrijo strateško nameščeni kromirani dodatki. Svoje prispevajo tudi 21 palčna platišča v barvi Orbit Grey, ki pa so navkljub velikim dimenzijam avtomobila, morda za palec prevelika.

Če se preselimo na notranjost, lahko vidimo obilico usnja v Zagora Beige barvi, ki je na tem avtomobilu začuda brezplačna opcija, ter dodatke iz svetlega lakiranega lesa, ki jih lahko najdemo na armaturni plošči, vratnih panelih in sredinski konzoli. Ostale opcije vključujejo športni M volanski obroč, SkyLounge panoramsko streho, masažne sedeže, Bower&Wilkins Diamond 3D zvočniški sistem in infozabavni sistem za zadnje potnike.

Čeprav točne cene avtomobila ne poznamo, lahko zatrdimo, da bi pri nas stal krepko preko 200 tisočakov. Royal Burgundy Red je pri nas na voljo za doplačilo že v standardni paleti (1.490€), v nekaterih delih sveta, recimo v Združenih državah Amerike, pa je na voljo izključno preko programa BMW Individual.

Fotograf: BMW Abu Dhabi Motors

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code