BMW A-Cosmos ima po novem moderen prodajni salon novih avtomobilov znamke BMW tudi v Novi Gorici, zato smo se odpravili na ogled in postavili nekaj vprašanj Andreju Vrhuncu, vodji tamkajšnjega salona.

Podružnica BMW A Cosmos v Novi Gorici je tam prisotna že dve leti, vendar le kot uradni servis BMW vozil. Z letošnjim letom pa so se odločili, da bodo na tej lokaciji poleg servisa, začeli prodajati tudi nove avtomobile in to jim je tudi uspelo. Dobili so namreč novo mandatno obdobje in s tem ‘licenco’ za nadaljnjo prodajo novih vozil znamke BMW tako v Ljubljani, kot tudi za novo lokacijo v Novi Gorici. Poleg te pogodbe so postali tudi ekskluzivni trgovec za vozila BMW M in BMW i za obe lokaciji.

Pooblaščeni BMW servis je na tej lokaciji sicer že 12 let, zato je ta že izjemno uveljavljen, saj po besedah vodje poslovalnice Andreja Vrhunca, že sedaj skrbijo za več kot 2000 vozil, od tega je velik odstotek tudi italijanskih. Morda je ravno zato ta lokacija strateškega pomena za podjetje, ki se trudi ponuditi storitve in opremo na najvišjem nivoju. Ravno zato so pred odprtjem salona obstoječe prostore v celoti renovirali in jih dvignili na nivo, vreden najnovejših poslovalnic znamke BMW. Poleg te znamke so uradni prodajalec in serviser še za vozila znamk Toyota in Lexus.

Da pa ne spustimo kakšnih pomembnih informacij, smo za te vprašali kar Andreja Vrhunca, vodjo poslovalnice v Novi Gorici:

Najprej ste prevzeli pooblaščen servis BMW vozil na severnem primorskem, v teh dneh postajate tudi uradni BMW trgovec. Kako je potekala pot do tukaj?

V letu 2016 smo prevzeli to odlično lokacijo od takrat obstoječega trgovca. V  teh zadnjih dveh letih smo jo v celoti mordenizirali in spravili na nivo zadnjih standardov znamke BMW. Center se razpoteza na kar 2100 m2 pokritih površin, salon ima 7 novih vozil BMW ter 7 servisnih mest, na zunanjih površinah pa se opravlja prodaja rabljenih vozil BMW. Kot veste, je od 1.10. dalje ta lokacija ponovno postala tudi pooblaščena za prodajo novih vozil BMW, pooblaščen servis BMW pa je bil na tej lokaciji že zadnjih 12 let. Smo edini na Severni Primorski. Na tej lokaciji vršimo tudi pooblaščeni servis in prodajo vozil TOYOTA in LEXUS, tako da lahko rečemo, da je to premium center vozil za Primorsko.

Kaj bo A-Cosmos ponudil bodočim strankam, kaj lahko pričakujejo in seveda od kdaj naprej to stopi v veljavo?

Enako kot sedaj nameravamo ponuditi najboljšo storitev servisa in prodaje vozil BMW na Primorskem. Kot rečeno je pooblaščeni servis na tej lokaciji že 12 let, prodaja novih avtomobilov pa se je ponovno začela z 1.10.2018Vsa ta zgodovina in izkušenost ekipe je temelj za uspešno poslovanje.

Zakaj ravno Nova Gorica? Morda bližina Italije in možnost pridobitve tudi italijanskih strank?

Ta lokacija je bila vedno uspešna, ne smemo pa seveda pozabiti, da je obseg italijanskih strank izjemno velik in sicer kar v višini 40% naše realizacije, kar za nas pomeni toliko večji trg. Tudi pri nas na ta način uspešno pokrivamo dve regiji, notranjsko in primorsko.

Bodoče stranke bodo seveda želele zanesljivega trgovca in serviserja. Je Nova Gorica kratkoročen ali dolgoročen projekt za vas? Kakšna je vizija?

Že sedaj uspešno servisiramo preko 2000 strank na primorskem in tako bo tudi v bodoče. Če ne bi to videli kot nadaljevanje dolgoročnega projekta, nas tam ne bi bilo. Moramo vedeti, da z vsem znanjem dveh lokacij (Ljubljana in Nova Gorica) lažje rešujemo vse težje tehnične izzive, predvsem pa strankam nudimo visoko usposobljeno ekipo BMW.

Z lokalno pisarno ste podpisali novo pogodbo za BMW trgovca tako v Ljubljani, kot tudi Novi Gorici. Nam lahko poveste kaj več o tem?

Tako je, dobili smo novo mandatno obdobje od leta 2018 dalje, tako za Ljubljano kot tudi za Novo Gorico, kar je za nas izredno veliko priznanje, saj smo poleg redne pogodbe, postali tudi ekskluzivni trgovec vozil BMW M in BMW i za Ljubljano in Novo Gorico. Tako smo v Ljubljani pooblaščeni trgovec od leta 2009 dalje, lokacija Nova Gorica z obstoječo zgodovino pa od leta 2006 dalje.

Skratka pri BMW A Cosmos nameravajo še naprej pisati zgodbo o uspehu, od sedaj naprej tudi v Novi Gorici. Predvsem v novi poslovalnici vidijo veliko priložnosti saj so na tistem področju edini uradni BMW trgovec, da je kar 40% njihovih strank že sedaj iz bližnje Italije pa le še dodatno priča o pravilni izbiri lokacije in kvalitetni storitvi, ki jo ponujajo svojim strankam.

Fotograf: Jan Gregorin

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code