BMW serije 8 je eden najboljših BMW vozil avtomobilskega podjetja iz Münchna. A tukaj je nekaj še boljšega!

BMW je serijo 8 izdeloval med leti 1989 in 1999, še danes pa avtomobil velja za enega najboljših med bavarskimi modeli. Presenetljivo nas v prihodnosti čaka ponovna obuditev serije 8, česar se že sedaj zelo veselimo. Privlačen avtomobil je bil v svoji prvi generaciji na voljo le z motorji V8 in V12. S tem je serija 8 postala priljubljen zbirateljski primerek, kljub temu, da so jih izdelali 30.000.

Poleg običajnih serij 8 pa je na trgu še bolj posebna različica za katero ne ve veliko ljudi; to je Alpina B12. S strani podjetja Alpina je bilo namreč zdelanih le 97 primerkov, eden izmed teh pa je trenutno naprodaj za okrog 85 tisoč evrov. Če ga boste želeli videti v živo ali ga celo kupiti boste morali potovati na Češko.

bmw-alpina-b12-50 (2)

Gre za Alpino B12 z zaporedno številko 57 (od 97), ki je bila izdelana januarja 1992 in ima okrog 130 tisoč prevoženih kilometrov. Prodajalec na spletni strani RacingPal in Raj veteranu obljublja, da vse komponente vozila delujejo brez problemov, saj je bil avtomobil del privatne zbirke. Redno se je vzdrževalo njegovo mehanizacijo in zato motor teče odlično. Alpino B12 poganja 5,0-litrski V12, kateri proizvede 350 konjskih moči in 490 Nm navora, moč pa se na zadnji kolesi prenaša preko štiristopenjskega samodejnega menjalnika, ki je bil prilagojen s strani Alpine za še optimalnejše območje vrtljajev.

Iz mesta do stotice sanjski lepotec potrebuje 6,8 sekunde, najvišja hitrost vozila pa je 281 km/h. To se trenutno morda ne zdijo tako zelo osupljive številke, lahko pa si zamislite, da je bil to velik presežek za leto 1992. A Alpina lepo poskrbi tudi za zunanjost; velika platišča, ogromni izpušni zaključki in Alpina dirkaške nalepke se k seriji 8 zares lepo podajo.

Le kdo ne bi želel imeti v garaži takšne legende stare kar 25 let?

1 komentar

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code