Omejeno število Alpininih B6 Bi-Turbo Edition 50 je bilo proizvedenih lansko leto, slednji pod pokrovom motorja skrivajo 600 konjskih moči. Za prihodnje leto bosta tudi B6 coupe in cabriolet ponujala podobne specifikacije s posodobljenimi motornimi enotami.

Po prvi prenovi B6 Bi-Turbo Gran Coupeja sta na vrsti še preostala člana družine serije 6. Mogočen 4,4-litrski V8 Bi-Turbo je še dodatno razvit in sedaj proizvede 441 kW moči ter 800 Nm maksimalnega navora. Alpina B6 Bi-Turbo do stotice potrebuje 4,2 sekunde, najvišjo hitrost pa ima omejeno na 330 km/h. Alpinino športno podvozje z Adaptive Drive je sestavljeno iz elektronsko prilagodljivega vzmetenja in aktivnih stabilizatorjev. V kombinaciji z zaporo diferenciala, ki je seveda standardno ima B6 Bi-Turbo izjemno dinamične vozne zmogljivosti in izboljšan stik s podlago. Opcijsko so na voljo visoko zmogljive zavorne čeljusti, ki ponujajo boljšo zanesljivost v ekstremnih voznih pogojih.

alpina-b6-coupe-cabrio (10)

Standardna oprema je bila občutno izboljšana, notranjost je še bolj luksuzna in vključuje BMW Nappa usnjeno oblazinjenje, z usnjem prekrito instrumentno ploščo in elegantne Alpina Piano black poudarke.

BMW Alpina Bi-Turbo Coupe je na voljo od 128.000,00 €, za kabriolet pa boste v Nemčiji odšteli od 136.000,00 €.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code