BMW-jevo bratsko podjetje ALPINA s prihodom nove generacije paradnega konja naznani tudi svojo predelavo, s katero bo sedmica bolj športna, bolj agresivna in na osnovi 750i s 4,4-litrskim V8.

Nova BMW ALPINA B7 bo na ogled javnosti v marcu na 2016 ženevskem avtomobilskem salonu. Po svetovni premieri bo svojo severnoameriško otvoritev prejela še na New York Auto Show v aprilu.
Tako kot zadnje generacija Alpine B7, bo tudi novi model poganjala spremenjena različica BMW 750i twin-turbo 4,4-litrskega V8 motorja. Trenutno enota omogoča 450 konjskih moči in 650 Nm navora, kar pomeni, da se bo zmogljivost Alpinine različice povzpela na okoli 600 konjev in 680 Newton metrov navora.

2016 BMW 750i xDrive do stotice potrebuje okoli 4,4 sekunde, kar pomeni, da bo B7 prišla pod magične štiri sekunde, na voljo pa bo s štirikolesnim ali pogonom na zadnji kolesni par. Zunanjost bo ohranjala vse Alpinine značilnosti: klasična platišča in odbijače, diskreten prtljažni spojler in poseben izpušni sistem z dvema ovalnima izpušnima cevema. V notranjosti seveda pričakujemo popoln nadstandard s kvalitetnim usnjem, različnimi barvnimi kombinacijami in astronomno dragim ozvočenjem. Je to popolna izbira za dolga potovanja po avtocestah evropskih dežel? Verjetno res. Prvi vpogled, ki prikazuje še zakamuflirano vozilo, si oglejte v spodnjem posnetku.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code