Mesec dni nazaj smo poročali o dveh novih Alpininih modelih, D4 Biturbo Coupeju in Cabrioletu...

…članek si lahko preberete TUKAJ. Sedaj je Bimmertoday.de objavil tudi galerijo slik omenjenih mojstrovin, ki si jih lahko ogledate v spodnji galeriji.

BMW ALPINA D4 BITURBO

Zasnova D4 Bi-Turbo Coupé združuje oblikovne elemente v elegantno silhueto. Coupé je daljši, širši in bistveno nižji od limuzinske različice. Sprednji odbijač ima značilen Aalpina napis in značilne zračne reže za hlajenje turbo motorja, menjalnika in visoko zmogljivega zavornega sistema. Skupaj z zadnjim odbijačem so aerodinamiko coupeja optimizirali za odlično stabilnost tudi pri visokih hitrostih in hkrati ohranili nizek koeficient upora. Ne smemo pozabiti tudi na njihova brezčasna platišča z dvajsetimi kraki, ki izjemnemu vozilu dodajo piko na i. Modre zavorne čeljusti z Alpina napisom in dvojne izpušne cevi pa zaključijo popoln izgled.

BMW ALPINA D4 BITURBO

Drugi avtomobil na fotografijah pa je Cabrio, ki je pomembna novost v zgodovini Alpina podjetja.  BMW Alpina kabrioleti, ki temeljijo na BMW 3 in 4 serije, so mnoga desetletja kupovali predvsem zvesti oboževalci, ki jih ni bilo veliko. Novi BMW Aalpina D4 Bi-Turbo Cabrio nadaljuje ta ekskluziven uspeh in s tem zapolnjuje zelo specifično nišo.  Ponuja bogato, lahkotno moč in možnost križarjenj na dolge razdalje, v svoji elegantni in stilski silhueti – ne glede na to, ali je streha gor ali dol, moč pa dostavlja 3-litrski dizelski Bi-Turbo šestvaljnik.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code