Iz Indonezije prihaja vozilo, ki ga ne bi pričakovali v takšnih krajih. Karendita Dayri Prawira je namreč lastnik enega prvih alpininih modelov: A4/3. Navdušenec nad klasičnim E21 320i je tako zelo ponosen na svojega lepotca in ga po svojih najboljših močeh skuša ohraniti v izvornem stanju.

Alpina Burkard Bovensiepen GmbH je z BMW tesno sodelovala od leta 1970 naprej, skupaj so proizvedli nekatere najbolj nepozabne dirkalnike. V sredini desetletja je Alpina postala samostojna in ni več prodajala svojih avtomobilov pod znamko BMW Alpinas, temveč samo pod imenom Alpina. Od BMW so naročali osnovno karoserijo in motorje, s pomočjo katerih so nato izdelali svoje modele. Mnoge so nato prodajali preko distribucijske mreže BMW. Štirideset let kasneje še vedno proizvajajo nekatere najboljše modelne različice bavarcev in svoje izdelke še zmeraj prodajajo prek BMW prodajalcev po vsem svetu.

BMW-E21-320-1975_012

Vozilo na fotografijah je edinstveno, vendar prikazuje tipične lastnosti Alpine. V poznih 70-ih se je BMW odločal, kakšen motor dodeliti svojemu novemu 320/E21, zato so se ponovno obrnili na inženirje Alpine, ki so proizvedli Turbo verzijo. Značilnosti si je A4/3 delil z ostalimi AX/3 modeli, le da je ta uporabljal vbrizg goriva Kugelfischer, 300-stopinjske odmične gredi z novimi ventili, štirivaljnik pa je proizvedel 162 konjskih moči in 180 Nm navora. Če je to resnično originalna Alpina, je to zelo redka najdba.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Prosimo, vnesite svoje ime

*

code